Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 47 km

Zeelandbrug dicht om dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 27-10-2013, 14.02 uur - Update: 27-10-2013, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is tot 16.45 uur volledig afgesloten geweest vanwege een dodelijk verkeersongeluk aan de Zierikzeese zijde van de brug.
 
Door nog onbekende oorzaak belandde een automobilist rond 12.10 uur met zijn personenauto op de verkeerde weghelft van de Weg naar de Val (N256). Hij reed in de richting van Zierikzee en kwam frontaal in botsing met een bus uit België.


Het slachtoffer raakte bekneld in zijn auto en overleed ter plekke. De bus zat vol met passagiers. Zij bleven allemaal ongedeerd. Ook de chauffeur raakte niet gewond. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. De inzittenden van de bus zijn opgehaald door een bus van Connexxion.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse brandweerwagens, vier ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het traumateam is niet meer ingezet. Vanwege het ongeluk en het daaropvolgende politie-onderzoek is de Zeelandbrug afgesloten. De afsluiting kan enkele uren duren.

De dieseltank van de bus raakte lek. De brandweer heeft de lekkage gedicht. Ook hebben de brandweerlieden geassisteerd bij de opvang van de buspassagiers. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland wachtte de brandweer het onderzoek van de politie af alvorens het slachtoffer kon worden bevrijd.

Rond 16.45 uur konden de N256 en de Zeelandbrug weer worden opengesteld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gino Declercq (30-10-2013 om 18:17)
Dikke dank u aan de politie,brandweer en ambulanse diensten voor jullie uiterst profecioneel optreden.Hierbij wil ik ook mijn medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer Een passagier die voorraan in de bus zat en alles heeft zien gebeuren
Nellie (28-10-2013 om 19:23)
De bus chauffeur is de man van een hobbyvriendin van mij, het is voor beide partijen vreselijk , heel veel sterkte Martine en William , ook voor de nabestaande van de overlevende
Rober Laferte (27-10-2013 om 23:22)
R.i.p collega :-(
J en g (27-10-2013 om 23:04)
Frans en karel,sporen jullie wel???????????????????????????is een liter bezine je meer waard dan eeen mensenleven????denk eens na voor dat je mond open doet!!!!.alle anderen:bedankt voor jullie steun en medeleven!!!
Koert (27-10-2013 om 20:56)
Even denken. De politie was waarschijnlijk als eerste ter plaatse, heeft die meneer op akelige manier moeten aantreffen, een ontdane buschauffeur en 40 passagiers opgevangen, verkeer omgeleid, familie moeten zoeken en inlichten, tegelijkertijd een onderzoek moeten starten... noem het maar speeltje.
Voorkom roddels (27-10-2013 om 19:43)
Ik wens die nabestaanden veel sterkte met het overlijden van de omgekomende besturder dit hat niet gemoeten maar wel een + . van antonio is dat et niet op de brug was maar er na ik wens alle betrokkene + met de meedemensen van de bestuurder veel sterkte toe
Cookie-instellingen beheren