Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste meldingen rond jaarwisseling

Toegevoegd: 31-12-2013, 10.39 uur - Update: 31-12-2013, 13.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer heeft dinsdagochtend al de eerste meldingen van brandjes gekregen. Vorig jaar stond de teller na de jaarwisseling op ruim 100 incidenten.


De eerste melding kwam rond 10.25 uur binnen vanuit Goes . Op de Europalaan woedde een buitenbrandje dat door de Goese brandweer moest worden geblust. Rond 10.35 uur werd ontdekt dat er brand woedde in een container aan de Olmenlaan. De brandweer van Zoutelande rukte uit om te blussen.

Een kleine tien minuten later kwam een volgende melding binnen vanuit Zoutelande. Bij de Duinweg stond een stuk duin in brand. De brandweer van Koudekerke rukte uit om te blussen.

Rond 11.00 uur woedde een brandje op de kruising Magnoliastraat - Vuurdoornstraat in 's-Gravenpolder . Brandweerwagens van 's-Gravenpolder en Borssele rukten met spoed uit om deze buitenbrand te blussen.

Tien minuten later woedden brandjes in de Walstraat in Vlissingen en op de kruising Kerkhoflaan - De Walestraat in Koudekerke. Later woedde rond 11.15 uur brand in een fietsenhok bij de basisschool aan de Schuitvlotstraat in Biggekerke. In Middelburg stond rond 11.20 uur een container in brand.

In Nieuwerkerk woedde rond 11.30 uur eveneens brand bij een school. Dat gebeurde bij de Weststraat. Daarna waren er nog containernbrandjes in Vlissingen, de Kraaiendijk in Heinkenszand (12.00 uur) en de Sandenburghlaan in Veere (12.05 uur).

Rond 12.20 uur woedde een buitenbrand op de kruising Elzenoordlaan - Fort den Haakweg Vrouwenpolder. Om 12.45 uur woedde een brandje in Axel. Omstreeks 12.55 uur woedde een buitenbrandje bij de Kreeft in Yerseke. Even na 13.00 uur woedde een buitenbrand in de Narcissenlaan Hoek.

De afgelopen weken pakte de politie al diverse mensen op die illegaal vuurwerk in hun bezit hadden of afstaken. Er werd grotere hoeveelheiden vuurwerk aangetroffen in onder meer Oost-Souburg en Zierikzee.

Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van alle brandweerinzetten tijdens de jaarwisseling? Bezoek onze website P2000Zeeland.nl. Bij grote incidenten kunt u uiteraard ook de berichtgeving op deze website en ons officiële Twitter-account volgen. Heeft u foto's van brandweerinzetten? Stuur ze naar ons op!

Zie ook:
- OM treedt streng op rond jaarwisseling (17-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danielle (31-12-2013 om 13:54)
Verbieden die handel. Net als in China en Australie om 24u vuurwerkshows op centrale plaatsen. Wie ervan houdt gaat daar maar naartoe. Die grote knallen gaat de essentie van het hele vuurwerkgebeuren gewoon voorbij. Wat die jongeren allemaal met dat vuurwerk doen, daar is het nooit voor bedoeld.
Wouter (31-12-2013 om 13:48)
@Piet, Precies!! Op naar de politiestaat waarin we alles wat ook maar een beetje riekt naar leuk of plezier kunnen verbieden!!
Dennis (31-12-2013 om 13:46)
Waarom alles slopen met vuurwerk ?? Teugels aantrekken net als vroeger, alleen 's avond af mogen steken. Wie het ervoor doet oppakken en binnensteken tot na nieuwjaar, ( en geen oliebollen in Torentijd serveren natuurlijk)
Mchel (31-12-2013 om 13:13)
Misschien word het tijd om vuurwerk af te steken vanaf 10.00 te verbieden.gewoon om 00.00 uur scheelt een heleboel kosten
Sonja (31-12-2013 om 13:02)
wie draait er eigenlijk op voor kapotte containers, brievenbussen, afvalbakken etc. Iemand zei tegen mij, al die lui die van te voren vuurwerk afsteken of abnormale dingen uithalen zouden ze op oudejaarsavond tussen 11 en 2uur nieuwjaar vast moeten zetten! Zal de lol er gauw afzijn.
Andre (31-12-2013 om 12:58)
Deze morgen werden er in de wijk vredehof rioolputten opgeblazen. Vervolgens liepen ze langs de koudekerkseweg en stond er, nadat ze gepasseerd waren een rolcontainer in brand en vervolgens verdwenen ze in de stad in de Rabobank en ben ik maar naar huis gegaan. Politie gebeld, kwamen niet. Druk???
Cookie-instellingen beheren