Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Grote zoekactie drenkeling Westerschelde

Toegevoegd: 24-01-2014, 08.27 uur - Update: 24-01-2014, 14.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Westerschelde wordt tussen Vlissingen en de grens met België gezocht naar een vermist persoon. Dat meldt de Kustwacht.
 
De melding kwam rond 08.00 uur binnen. De KNRM-reddingboten Winnifred Lucy-Verkade Clarck uit Cadzand, Uly uit Westkapelle en Zeemanshoop uit Breskens zijn ingezet om te zoeken. Ook een Belgische reddingboot en twee overheidsvaartuigen uit Vlissingen zoeken mee.
 
De Kustwacht heeft ook een Kustwachtvliegtuig ter plekke gestuurd om vanuit de lucht uit te kunnen kijken naar de drenkeling. Een Belgische Seaking-reddinghelikopter is ook ter plaatse gekomen. De Kustwacht meldde rond 10.00 uur dat er nog een extra helikopter onderweg was vanaf de Maasvlakte om de vliegende eenheden af te kunnen lossen.
 
De persoon die vermist wordt is een opvarende van het schip Cymbeline, een 150 meter lang schip dat vaart onder Luxemburgse vlag. In eerste instantie werd een boot van Rijkswaterstaat door de Kustwacht aangewezen als "On Scene Coordinator" om de eenheden ter plaatse aan te sturen. Later werd deze taak overgenomen door het Schelde Coördinatiecentrum (SCC) in Vlissingen.
 
De hulpdiensten blijven voorlopig nog doorgaan met de zoekactie. Volgens de Kustwacht is de temperatuur van het zeewater momenteel 6,7 graden celcius. Gezien deze temperatuur is rond 11.00 uur berekend dat de overlevingskans nog enkele uren was. Er wordt tot zeker 14.30 uur doorgezocht.

Over dit incident is een recenter artikel verschenen:
- Geen hoop meer voor vermiste drenkeling (24-01-2014)
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren