Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Man steekt zichzelf in brand

Toegevoegd: 28-02-2014, 19.18 uur - Update: 03-03-2014, 15.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een man heeft zichzelf vrijdagavond in brand gestoken bij de bushalte naast de ingang van de Albert Heijn-supermarkt aan de Aagje Dekenstraat  in Vlissingen. Hij raakte zeer ernstig gewond.

Volgens getuigen overgoot de man zich rond 18.15 uur met een brandbare vloeistof en stak hij deze aan. Dat deed hij terwijl hij zich bij het bankje van de bushalte bevond. Omstanders verleenden direct eerste hulp en winkelpersoneel zorgde voor bluswater. Toen de hulpdiensten arriveerden waren de vlammen al gedoofd.

Twee ambulances, een brandweerploeg en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Nadat de gewonde eerst ter plekke is behandeld, is deze later met de ambulance naar de helikopter gebracht. Die landde bij de Vlissingse Boulevard. Volgens politiewoordvoerder Esther Boot is de man met de helikopter overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam.

De politie heeft na het voorval direct de omgeving afgezet met linten. Hierdoor was de Aagje Dekenstraat voor voertuigen volledig gestremd. Voetgangers konden alleen een klein gedeelte van de straat in vanaf de zijde van het Scheldeplein. De zijde van de Scheldestraat was volledig afgesloten. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan. Hierbij zijn verschillende zaken in beslag genomen. Ook een winkelwagentje dat naast de man stond en ook door de brand beschadigd raakte werd door de politie veiliggesteld.

De Aagje Dekenstraat herbergt diverse winkels en is bovendien een doorgaande looproute naar het Vlissingse centrum. Veel mensen hebben het voorval dan ook zien gebeuren. Onder hen waren ook kinderen. Slachtofferhulp is ingeschakeld om met diverse betrokkenen te spreken over wat er is gebeurd.

Hoe de man tot zijn daad is gekomen is nog niet bekend. Volgens getuigen zou de man al eerder hebben aangegeven zich van het leven te willen beroven. Of hij dat ook heeft geprobeerd is niet bekend. Vanavond riep de man hetzelfde waarna hij zichzelf dus daadwerkelijk in brand stak.

Even na 20.00 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Over dit onderwerp zijn recentere artikelen verschenen:
Slachtoffer zelfverbranding overleden (03-03-2014)
Bijeenkomst voor getuigen brandende man (01-03-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chuckles (1-3-2014 om 08:27)
ik heb er iig geen medelijde mee en ik heb ook helemaal geen zin om mij af te vragen wat voor een problemen deze man had. springt dan idd van een brug
wim (1-3-2014 om 08:03)
Pas op om je mening te geven, wat zal er bij die man voor af zijn gegaan om zoiets te doen vreselijk, ik kan niet geloven als je bij je volle verstand ben om zoiets uit te voeren arme stakker
Lau (1-3-2014 om 00:59)
@ Jaap.. Helaas kun je van een kale kip nog steeds niet plukken. Zou inderdaad mooi zijn als hij, mocht hij het overleven de rekening gepresenteerd krijgt maar dan nog zal er van zijn kant niets komen denk ik. Beter steken de dames en heren doktoren hun energie in personen die door een naar ongeval echt hulp nodig hebben! Ik wens alle mensen en vooral de kinderen heel veel sterkte om dit vervelende voorval van e netvlies te krijgen
Walcherenaar (1-3-2014 om 00:05)
Ik wil mijn medeleven betonen aan het slachtoffer, zijn familie en alle omstanders. Verder vind ik het vreselijk zoals er over deze man, maar vooral hoe er over de dood gesproken wordt. Deze man wilde zelfmoord plegen en dit valt inderdaad niet goed te praten. Maar dan nog: hij mag nog leven, hij heeft nog genadetijd gekregen om bekeert te worden tot de Heere. Al heeft hij het dan op deze manier geprobeerd, toch hoort men niet op zulke schoftige manieren over het levenseinde te spreken. Want ook wij zullen eenmaal sterven, en voor Gods rechterstoel moeten verschijnen! En wie zal van te voren weten hoe hij/zij aan het levenseinde komt? Daarom: oordeelt niet, omdat ge niet geoordeelt wordt. Haast u dan en spoedt u om uws levens wil! Bekeer u!
Triest (28-2-2014 om 23:59)
Het is erg triest voor allemaal !!! Maar de onkosten en tijd die gemaakt zijn door de hulpverleners zijn ook Niet mis.toch hoop ik dat deze mensen blijven helpen. dank jullie allemaal !!
M. (28-2-2014 om 23:26)
Snappen jullie serieus niet dat mensen die zelfmoord plegen echt zo in de war zijn dat ze niet meer nadenken bij wat ze doen? Het is vervelend om te zien voor omstanders zowel als voor hulpverleners maar mensen die zelfmoord plegen zijn al zo ver dat dit het niet meer uitmaakt op welke manier en waar. Wees niet zo kortzichtig mensen.
Cookie-instellingen beheren