Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Illegale bingo in Sas van Gent opgerold door politie

Toegevoegd: 27-03-2006, 23.56 uur
Door: Politie Zeeland

SAS VAN GENT - Politie Zeeland stelt vanavond, in samenwerking met de Belastingdienst en UWV, een onderzoek in naar de vermoedelijk illegale bingopraktijken in de Vlaanderenhal in Sas van Gent (gemeente Terneuzen).

De politie bezoekt samen met de andere genoemde diensten vanavond op deze locatie een bingoavond met als voornaamste doel de aanhouding van de organisatoren van deze bingo, alsmede inbeslagname van goederen.

Uit onderzoek is gebleken dat iedere maandagavond een bingo wordt georganiseerd welke wordt bezocht door ongeveer 250 tot 300 personen. Het vermoeden bestaat dat er overtredingen plaatsvinden van de Wet op de Kansspelen. In deze wet is vastgesteld dat er per bijeenkomst niet meer prijzengeld mag worden uitbetaald dan maximaal € 1.400,=, terwijl de maximale prijs per serie € 350,= mag bedragen.

Uit onderzoek is gebleken, dat deze bedragen ruim zijn overschreden. Omdat de verwachting is dat er veel mensen aanwezig zijn, zijn de opsporingsinstanties met een behoorlijk aantal medewerkers aanwezig.

Vanavond zullen de organisatoren ter plaatse worden aangehouden en voor verhoor worden overgebracht naar het politiebureau. Ter plaatse zullen van een aantal spelers aan het bingospel verklaringen worden opgenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren