Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 73 km

Gewonde bij uitslaande middelbrand in woning Vlissingen

Toegevoegd: 29-03-2006, 21.17 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN – Bij een woningbrand in Vlissingen is vanavond één persoon gewond geraakt. De brandweer had het vuur na drie kwartier onder controle. De brandweer gaf het sein “middelbrand”.

Rond kwart voor zeven brak brand uit op de eerste verdieping van een woning aan de Beatrixlaan in Vlissingen. Volgens de eerste meldingen waren er nog mensen in het pand. Zodoende werd meteen het sein “middelbrand” gegeven.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat alle bewoners al uit het pand waren. Wel kwamen inmiddels de vlammen uit de ramen. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te blussen. Met behulp van de hoogwerker werd het dak gecontroleerd op eventuele vuurhaarden.

De bewoner, een 46-jarige man, was in de woning op het moment dat de brand uitbrak. Hij liep diverse diepe snijdwonden op omdat hij een ruit doorsloeg om twee kinderen te redden. Ook had de man ademhalingsproblemen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht.

De kinderen raakten niet gewond. De bewoners van aangrenzende huizen moesten tijdelijk hun huis verlaten. De moeder en kinderen van de getroffen woning zullen de nacht doorbrengen bij familie, enkele buren zullen eveneens de nacht elders doorbrengen.

In de woning is grote brandschade ontstaan op de eerste verdieping en de zolder. De rest van de woning liep aanzienlijke water- en rookschade op. Ook de naastgelegen woningen liepen enige brand-, water- en rookschade op. Een voor de woning geparkeerde auto liep lichte lakschade op.

De woningverhuurder heeft de getroffen woning dichtgetimmerd. De verzeke-raarhulpdienst biedt de bewoners vervolgens hulp bij het afhandelen van de schade. De totale schade bedraagt volgens de brandweer zo'n 50.000 euro. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Rond tien uur konden de brandweerlieden weer inrukken.

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren