Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 357 km

Auto uit bocht bij achtervolging

Toegevoegd: 27-04-2014, 22.10 uur - Update: 28-04-2014, 10.00 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Tijdens een achtervolging is zondagavond in Terneuzen een auto uit de bocht gevlogen. De drie inzittenden zijn aangehouden.

De achtervolging begon rond 21.00 uur toen de politie de auto wilde controleren nabij het sportcentrum aan de Oude Vaart. De automobilist negeerde alle stoptekens en volgens de politie liepen daarna de snelheden hoog op. Bij de Margarethaweg verloor hij vervolgens de macht over het stuur, vloog uit de bocht en reed tegen een paar bomen.

Omdat er rook uit de auto leek te komen werd ook de brandweer opgeroepen. Er bleek alleen sprake te zijn van stoomvorming. De drie inzittenden van de auto werden aangehouden. Zij bleken niet gewond te zijn geraakt. Het trio is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. De politie probeert te achterhalen waarom zij er vandoor gingen en of zij strafbare feiten hebben gepleegd.

De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Arrestant achtervolging had celstraf openstaan (28-04-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nog een Jan (29-4-2014 om 21:25)
Ben het eens met andere Jan, politie/justitie moeten zich afvragen of genomen risico's van achtervolgen met hoge snelheid dwars door woonwijken rakelings langs (brom)fietsers verdedigbaar zijn bij dergelijke overtredingen, zou het snappen als ze een overval hadden gepleegd of ander zwaar vergrijp, maar deze jongens hadden ook bij pa of ma kunnen worden opgewacht
Lukas (29-4-2014 om 17:26)
Best vreemd hoe kan degene die wordt achtervolgt nou opeens de macht over het stuur verliezen? Meschien zijn de drie mensen die erin zaten wel dronken was het gewoon toeval? en gewoon puur geluk voor de politie?
Jan (28-4-2014 om 22:15)
Soms loopt het bij een politie achtervolging slechter af. Nu zijn er geen mensenlevens te betreuren. De bewuste daders zullen maar iemand anders van de weg maaien. Justitie en politie zouden eens goed moeten nadenken over de gevolgen van zulke acties. Neem gewoon het kenteken op, staak de achtervolging en arresteer ze later thuis. Justitie moet aan het straf traject natuurlijk wel meewerken. Het getuigenis van de twee politie ambtenaren moet voldoende zijn. Eventueel op camera vastgelegd.
walter (28-4-2014 om 13:01)
@lezer er is ondertussen een 18-jarige aangehouden die nog een gevangenisstraf uit moest zitten, die is naar torentijd gebracht
lezer (28-4-2014 om 10:40)
@A. Klopt, maar die overtreding wordt door de bestuurder gepleegd en die kan worden aangehouden. De inzittenden rijden niet dus hebben daar aan geen schuld en kunnen daar niet voor worden aangehouden. Het puur wegrennen voor de politie is overigens niet strafbaar (zoek maar op het rennende kleurling arrest). Ik lees net op hvzeeland dat die andere 2 inderdaad in vrijheid zijn gesteld.
A. (28-4-2014 om 09:43)
@lezer, het lijkt mij dat negeren van stoptekens en vluchten voor de politie genoeg is om iemand aan te houden.......
Cookie-instellingen beheren