Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 362 km

KNRM redt zeilers bij Breskens

Toegevoegd: 05-06-2014, 20.08 uur
Het tweetal was voor de kust in Breskens in problemen gekomen.
Het tweetal was voor de kust in Breskens in problemen gekomen.
© Foto: KNRM
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De KNRM Breskens heeft donderdagmiddag twee Belgische zeilers gered. De twee, een man en een vrouw, lagen in het water nadat hun zeilboot was omgeslagen.

Het tweetal was voor de kust in Breskens in problemen gekomen. Het bootje liep vast op een zandplaat, waardoor de kiel brak. Vervolgens kapseisde het en brak ook de mast van de elf meter lange boot in tweeën. De Belgen zijn door de medewerkers van de KNRM uit het water gehaald en meegenomen naar de reddingspost in Breskens.

Verdere medische hulp was niet nodig, het tweetal is door familie opgehaald. De omgeslagen boot ligt nog bij de zandplaat voor Breskens. Rijkswaterstaat kijkt naar de mogelijkheden om de zeilboot te bergen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Landlubbers (7-6-2014 om 13:49)
Mensen zonder vaarbewijs zouden verboden moeten worden om op de schelde te komen. Die rivier is niet voor landrotten met teveel geld en geen enkele kennis.
kees (6-6-2014 om 14:20)
Mooi stukje bergings werk van kraanschip Maxima, in samenwerking met multraship afgelopen nacht.Het verliep vlekkeloos. Kees Rws78.
Cookie-instellingen beheren