Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Middelburgse redders doen examen

Toegevoegd: 29-06-2014, 12.05 uur
De geslaagden van de zaterdagochtend.
De geslaagden van de zaterdagochtend.
© Foto: Van Dixhoornbrigade
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bijna 60 leden van de Middelburgse reddingsbrigade hebben er sinds dit weekeinde weer een nieuw diploma bij. De Van Dixhoornbrigade hield vrijdag en zaterdag in het Vrijburgbad de jaarlijkse examens zwemmend redden.

De Van Dixhoornbrigade leidt kinderen, jongeren en volwassenen op voor erkende diploma's zwemmend redden. De jongste leden, tot ongeveer 12 jaar, zwemmen op de zaterdagochtend. Van hen deden er 20 examen. Ook zo'n 40 jongeren van de trainingsuren op de vrijdagavond deden examen. In totaal waren er slechts drie gezakten. Een erg goed resultaat.

Het nieuwe zwemseizoen start op vrijdag 5 en zaterdag 6 september. Nieuwe leden zijn dan weer van harte welkom. Zwemmen bij de reddingbrigade kan vanaf 6 jaar. Tijdens de lessen, die voor de jeugd op zaterdagochtend en voor de jongeren op vrijdagavond worden gehouden, is niet alleen aandacht voor het redden van drenkelingen. Ook wordt er getraind om zelf tijdens noodsituaties het hoofd letterlijk boven water te houden.

De Van Dixhoornbrigade geeft niet alleen lessen in het zwembad. De club heeft ook een eigen rampenploeg welke kan worden ingezet bij overstromingen. Verder bewaakt de reddingsbrigade tal van evenementen op het water en houdt de vereniging zeer regelmatig eigen evenementen voor haar leden.

Geïnteresseerden kunnen altijd eerst drie keer gratis komen meezwemmen. Daarna kan men besluiten lid te worden. Voor meer informatie over de trainingen kunt u kijken op www.vandixhoornbrigade.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren