Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

Digitale flitspaal in Vlissingen

Toegevoegd: 01-07-2014, 21.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Aan de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen wordt de komende week een analoge flitspaal vervangen door een digitale paal. De paal staat ter hoogte van hectometerpaal 3.6.

Het Openbaar Ministerie vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat in Vlissingen op de genoemde locatie flitspalen worden vervangen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (3-7-2014 om 08:25)
Enigste voordeel ervan is dat de dieven uit het Haagse nog meer en nog sneller hun zakken kunnen vullen. Ze kunnen beter meer posten op de Nieuwe Vlissingseweg gezien de vaak belachelijke snelheden die er gereden worden ook racen van auto's en regelmatig dat ze dan over een vluchtstrook of bushalte vliegen om de camera te ontwijken!
Dolf (2-7-2014 om 20:53)
Deze palen zijn niet nodig. Gewoon de auto's voorzien van elektronica, zodat de (te) hardrijder vanzelf een boete krijgt naar inkomen. Een ook die leaserijders die hun eigen brandstof niet hoeven te betalen eens een extra hoge boete geven.
Vlissinger (2-7-2014 om 17:49)
Wat een kinderlijke reacties allemaal. alsof je nu gegarandeerd bekeuringen gaat krijgen, alsof je er niet onderuit kan. Je hebt zelf controle over je rechter pedaal en of je wel of niet door rood rijdt. Je krijgt geen bekeuringen als je normaal rijdt.
lezer (2-7-2014 om 15:12)
De meeste mensen lezen niet echt goed, niet de politie maar het OM plaatst de paal. De politie gaat hier al lang niet meer over, zeker nu die palen digitaal worden. Ook de administratiekosten worden door het CJIB opgelegd en niet de politie. Nu vertellen ze nog op de hectometer nauwkeurig waar die paal geplaatst wordt ook, als je dan een bekeuring krijgt ben je wel erg dom. Je trapt immers je eigen gaspedaal in.
Han (2-7-2014 om 12:01)
Ja vast. alleen palen die bijdragen aan extra verkeersveiligheid. Wie gelooft dat nu? In de wet staat niet dat je niet mag liegen. dus in dat opzicht doet de politie niets fout. Nu heb ik gelukkig zelden tot nooit een bon en dat de afgelopen 28 jaar, maar de manier waarop het nu gaat geeft je als burger ondertussen wel te denken. Betrouwbaarheid, en openheid is bij de overheid ver te zoeken. Ik zou me ondertussen schamen als ik bij de overheid zou moeten werken. Het gaat tegenwoordig enkel alleen om ze veel mogelijk geld weg te graaien bij de eerlijke burgers en dat denkpatroon is dubieus.
Will (2-7-2014 om 10:11)
Prima actie Plaats er ook een in de Spuistraat, is zo terug verdient
Cookie-instellingen beheren