Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig verkeersongeval Colijnsplaat

Toegevoegd: 07-08-2014, 10.17 uur - Update: 07-08-2014, 12.00 uur
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Op de Noordlangeweg in Colijnsplaat is donderdagmorgen een ernstig verkeersongeval gebeurd. Vier personen, waaronder ook een kind, zijn gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 10.00 uur op de kruising met de Colijnsplaatseweg. Twee personenauto's kwamen daar door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen raakte van de weg en kwam op een weiland terecht. De hulpdiensten hebben zeker vijf ambulances ter plekke gestuurd. Ook een traumahelikopter en de brandweer werden opgeroepen.

Rond 10.35 uur werd een eerste slachtoffer met spoed per ambulance afgevoerd. Even later arriveerde de traumahelikopter. Later werden zeker nog twee gewonden afgevoerd. Volgens de politie is er in totaal sprake van vier slachtoffers. Eén van de gewonden is een kind.

Eén persoon is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De arts van het traumateam is in de ambulance meegereden. Rond 11.05 uur maakte de traumahelikopter zich klaar om weer op te stijgen.

De afdeling VerkeersOngevallen Analyse (VOA) van de politie kwam ter plekke om onderzoek te doen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kleintje (8-8-2014 om 09:42)
al jaren vraag ik aan leden van de dorpsraad om een rotonde daar. helaas is er wel geld voor een vaag monument maar hoop dat er in wissekerke nu een paar wakker worden. want als het ergens nodig is dat wel op deze locatie. :-(
eddy (8-8-2014 om 03:32)
De colijnsplaatseweg is een 80 km weg met de belijning van een polderweg (60km) wat in het toeristische seizoen niet verantwoord is met al die fietsers. wil je zelf toch je snelheid aanpassen dan word je er gewoon van de weg gereden door automobilisten welke deze weg als sluiproute van de oost-westweg naar zierikzee gebruiken.Ook valt de logica van ons wegennet soms moeilijk te snappen. Neem nou de nieuweweg ( van Wissenkerke naar kamperland), voorheen reden de fietsers op de weg en dan mocht men daar 80 km/u en nu hebben de fietsers een gescheiden fietspad en nu mag je daar nog 60 km/u
Ger (7-8-2014 om 17:37)
Triest! Maar wanneer komt er nu eens een onderzoek naar ongevallen zoals dit: werd er verlichting gevoerd? Waarschijnlijk is dit namelijk de oorzaak van de vele ongevallen hier: het niet voeren van verlichting overdag.......heel erg dom!! Op de rijscholen hier in Zeeland leert men gelukkig dat je ook overdag gezien wilt worden dus lichten aan, ook overdag. Polderblindheid, laagstaande zo'n etc. Je wordt gewoon over het hoofd gezien. Ik hoop dato dit snel in een onderzoek wordt meegenomen want het zal ongetwijfeld veel ongevallen voorkomen als het verplicht gaat worden om ook overdag verlichting te voeren.
Cookie-instellingen beheren