Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Miljoenen aan cocaïne uit Westerschelde gevist

Toegevoegd: 09-12-2014, 16.44 uur
De opgeviste cocaïne heeft een straatwaarde van enkele tientallen miljoenen euro's.
De opgeviste cocaïne heeft een straatwaarde van enkele tientallen miljoenen euro's.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Op de Westerschelde is maandagavond een grote drugsvangst gedaan. Het gaat om cocaïne met een straatwaarde van enkele tientallen miljoenen euro's.

De politie kreeg maandagavond een melding van een object dat licht gaf. Dat object zou ergens op de Westerschelde drijven tussen Vlissingen en Breskens. Een reddingsboot uit Breskens is even na 23.30 uur uitgevaren omdat eerst mogelijk sprake was van een reddinsvest in het water. Ter plaatse werd een zelfgemaakte boei ontdekt met daar aan ongeveer 1300 kilo cocaïne.

De cocaïne is uit het water gehaald en veilig gesteld. De drugs hebben een straatwaarde van enkele tientallen miljoenen euro's. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
yvet (11-12-2014 om 10:54)
Hmmm, misschien hebben de liquidaties afgelopen tijden er iets mee te maken? Die mensen zullen vast niet zo blij zijn met hun "missende" miljoenen eurootjes..
rexmundi (11-12-2014 om 04:35)
Nu mag de politie ook eens hoera roepen, ze hebben iets onderschept bij toeval, wat al zeker 30 jaar aan de gang is.
lezer (10-12-2014 om 18:44)
Dat wordt geen witte kerst hahaha
Pol (10-12-2014 om 14:53)
@zeeuwsvlaamse @Begrijp dit niet @importzeeuw, Mee eens, gewoon dus een super domme actie!!!!!
R (10-12-2014 om 12:29)
Dat ze niet hebben gewacht is logisch. Er is een melding gekomen dat er een onbekend lampje op zee was. Dit had dus heel goed een drenkeling kunnen zijn. Logisch dat ze er toen heen zijn gegaan. Eenmaal daar gekomen te zijn bleek het geen drenkeling, maar een ander pakje. Toen de vangst eenmaal gedaan was wist de eigenaar ook wel dat hij het niet meer moest komen afhalen. Wachten tot iemand het zou komen afhalen heeft dan ook geen zin meer.
GTM (10-12-2014 om 09:30)
"Hahaha, gelukkig zijn de drugs onderschept, dat scheelt weer een berg ellende." Ja vast, zal wel maanden niks te krijgen zijn. Ik vrees voor je dat het geen zier uit gaat maken. Hooguit dat de prijzen van grote hoeveelheden iets stijgen, als het iets uit maakt voor het aanbod. Aangezien er een laatst ook een zeer grote partij in de haven van Rotterdam is onderschept. Maar ga er maar vanuit dat hooguit enkele 10 tallen procenten word onderschept dus dan kan je naagaan hoeveel er nog beschikbaar moet zijn. Het voornaamste effect van het verbod is dat de prijs heel hoog licht, en er veel geld mee te verdienen is. En dat is precies de reden dat smokkelaars zich er mee bezig houden.
Cookie-instellingen beheren