Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Winkels bereikbaar, onderzoek loopt

Toegevoegd: 19-12-2014, 11.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De winkels die vanochtend onbereikbaar waren als gevolg van de plofkraak in het centrum in Middelburg zijn weer toegankelijk. De politie doet ter plaatse nog wel onderzoek.


Rond 04.20 uur werd de alarmcentrale gewaarschuwd dat er iets aan de hand was met de ING-geldautomaat aan de Koorkerkstraat. Agenten zijn met spoed naar de locatie gereden en troffen een beschadigde automaat aan. Een buurtbewoner had een harde klap gehoord. Ook de naastgelegen bakkerij liep glasschade op.

De daders zijn vermoedelijk in een grijze personenauto gevlucht. Van hen ontbreekt op dit moment ieder spoor. Het is nog niet bekend of er geld buitgemaakt is. De politie is gestart met een onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plekke gekomen om te assisteren bij het onderzoek. 
Volgens de politie is er echter geen explosief materiaal aangetroffen. De ruimte van de geldautomaat liep forse schade op en wordt nu nader onderzocht op sporen en/of aanwijzingen.

Na de plofkraak zette de politie de omgeving ruim af. Diverse winkels waren hierdoor onbereikbaar. Rond 11.30 uur kon het centrum weer grotendeels worden vrijgegeven. Alleen de directe omgeving van de automaat is nog afgezet met linten. Alle winkels, behalve de bakkerij, zijn bereikbaar.

Zie ook:

Winkels onbereikbaar door plofkraak (19-12-2014)
- Plofkraak bij geldautomaat Middelburg (19-12-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren