Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 72 km

Persoon te water in Middelburg

Toegevoegd: 21-01-2015, 22.19 uur - Update: 22-01-2015, 09.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg is woensdagavond een persoon te water geraakt. De hulpdiensten hebben de drenkeling gered.

De melding van het ongeluk kwam rond 22.00 uur binnen. Aanvankelijk werd gemeld dat de persoon te water zou zijn geraakt bij de Herengracht maar die locatie werd bijgesteld naar de Binnenhaven bij de Kousteensedijk. Naast een ambulanceteam werden ook meerdere brandweervoertuigen, waaronder ook die van duikteams uit Middelburg en Goes, gealarmeerd. 

Ter plekke bleek de man tot de heupen in het water te staan naast de Zeeuwse Bibliotheek. De drenkeling kon niet op eigen kracht uit het water komen maar de situatie bleek al vrij snel onder controle. De opgeroepen duikploeg van de Goese brandweer werd daarop teruggestuurd naar de kazerne.

Rond 22.20 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de persoon weer op het droge was. De brandweer heeft hem met behulp van een ladder uit het water gehaald. Hij is vervolgens onderzocht door het toegesnelde ambulanceteam. Die heeft hem vervolgens met spoed afgevoerd naar een ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RFM (28-1-2015 om 23:21)
De persoon is zelf de ladder opgeklommen? Want 100 meter richting gerechtsgebouw en je kan zo via een trap het water uit lopen. Of aan de overkant net voorbij de voetgangersbrug een schuine helling het water in, om boten te water te laten vroeger. Maar goed, als je daar niets van weet, of verward of weet ik het wat dan blijf je gewoon staan? Je zou letterlijk eerder het water uit zijn als dat de hulpdiensten kunnen uitrukken. En is de persoon daar naar benee gevallen?
ikke (22-1-2015 om 20:54)
Van mij mogen ze ook wat aan dat muurtje doen. Zie er altijd tegen op om met drie kinderen naar de bibliotheek te gaan. Water trekt aan, maar een muurtje om over te lopen ook. De bibliotheek is een plaats waar veel kinderen komen. Ben altijd bang dat daar nog eens iets gebeurd......
Hans (22-1-2015 om 14:22)
Voor de ingang van de bibliotheek zie je inderdaad dikwijls kleine kinderen op het muurtje klauteren > levensgevaarlijk inderdaad. Maar in dertig jaar is er voor mij bekend nog nooit iets gebeurd.
Middelburger (22-1-2015 om 10:29)
Nee, nee zou ik willen zeggen tegen Ja-Ja. Moet de gemeente over de gehele lengte van de Kaaienroute een hekwerk plaatsen? Denk het niet........Dit is een samenloop van omstandigheden geweest en de kans dat er weer iemand over de rand valt is wel erg klein vergeleken met andere "gevaren" waar we ons aan bloot stellen zodra we de deur uit gaan. Ongelukken binnenshuis reken ik nu nog niet eens mee. Het is goed zo.
Koos P. (22-1-2015 om 09:51)
Muurtje hoger? Wat denk je van gewoon zelf uit je doppen kijken?
Ja-Ja (22-1-2015 om 05:44)
Gemeente Middelburg,dat gedeelte waar alleen een muurtje staat moet verhoogt worden, met ook een wit hekwerk, wat op andere plaatsen wel goed is.Zie hoe laag dat muurtje is door naar de hulpverlener te kijken. Maar omdat ik als burger het zegt zal het niet gebeuren ,of wel? Vaak zie je ook personen/kinderen[niet deze meneer] over dat muurtje lopen. Sterkte voor deze meneer.
Cookie-instellingen beheren