Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand in houtmotsilo meubelfabriek Clinge

Toegevoegd: 11-11-2003, 15.26 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

CLINGE - Een brand in een zogeheten houtmotsilo aan de Tiberghienweg in Clinge bezorgde de Hulster brandweer gisteravond heel wat hoofdbrekens.

 

In totaal veertig kuub aan houtsnippers moest uit de silo worden gezogen om de brand te kunnen blussen. De brand in de silo van meubelfabriek Van de Voorde brak vroeg in de avond uit. Toen de brandweer met een hoogwerker snel ter plaatse was, brandde de bovenste vijftien centimeter van de inhoud in de silo. Voor de belendende percelen was geen gevaar. In de silo ligt veertig kuub aan houtafval opgeslagen zoals houtsnippers.

 

Blussen ging niet, omdat dan volgens brandweercommandant J. Rijk het gevaar bestond dat de silo uit elkaar klapte. Rond kwart over negen besloot de brandweer de silo geheel leeg te zuigen en de inhoud daarvan in open containers op te slaan. Op deze manier kon de brand geheel worden geblust. Vlammen waren gisteravond overigens niet te zien, alleen rookontwikkeling. ,,Het zal wel nachtwerk worden``, zei Rijk gisteravond. ,,We moeten immers rustig en beheerst te werk gaan.``


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren