Weerbericht:
Vannacht brede opklaringen, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Paraglider neergestort in duingebied

Toegevoegd: 05-06-2015, 17.52 uur - Update: 06-06-2015, 12.54 uur
Door: Manfred Berrevoets

ZOUTELANDE - In Zoutelande is vrijdagmiddag een paraglider tegen de duinen gebotst. De 48-jarige man uit Koblenz raakte gewond.

Het ongeluk vond rond 16.10 uur plaats nabij het startpunt voor paragliders op de duintop bij strandpaviljoen De Zeeuwse Riviera aan de Duinweg. Twee ambulances, diverse politievoertuigen en een brandweerwagen werden met spoed ter plekke gestuurd. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Deze werd niet meer ingezet.

De gewonde man met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij niets had gebroken. Hij werd nog wel een nacht ter observatie opgenomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (5-6-2015 om 22:28)
Volgens mij de 3e zwaar gewonde waarvan ik notie neem. De eerste was een Belgische heer welke een dwarslaesie had opgelopen. Hieraan is hij later komen te overlijden en heeft bij mij als hulpverlener veel indruk gemaakt. Het is blijkbaar een mooie sport maar blijft een risicovolle bezigheid. Ik wens het slachtoffer een spoedig herstel toe.
Eric (5-6-2015 om 19:22)
Oorzaak lijkt mij duidelijk, een naderend onweerscomplex met sterke, veranderlijke, windvlagen. Iedereen die deze sport beoefend zou de signalen toch moeten en kunnen weten. Wel spijtig natuurlijk en hopelijk vallen de verwondingen mee. Overigens een vergelijkbare situatie van een aantal jaar geleden op vliegveld Midden Zeeland waarbij ook nog geprobeerd werd te vliegen voor een buienlijn uit.
Franky (5-6-2015 om 18:32)
Mooie sport paragliden, helaas kleven er ook risico's aan, maar goed dat heb je bijna met alles. Wens slachtoffer en betrokkene veel sterkte en beterschap voor het slachtoffer.
adrie (5-6-2015 om 18:03)
Wat stom van zo'n man als ze code rood afgeven aan het eind van de middag om dan te gaan paragliden. dan vraag je toch om ongelukken!!