Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli vier keer opgeroepen

Toegevoegd: 06-08-2015, 20.00 uur - Update: 06-08-2015, 22.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is donderdagavond vier maal opgeroepen maar alle keren niet ter plekke gekomen op de incidentlocatie.

De eerste melding kwam rond 18.45 uur binnen vanuit Goes. In een woning aan de Buys Ballotstraat had iemand dringend medische hulp nodig. Naast twee ambulances werd dus ook de traumahelikopter opgeroepen. De helikopter kwam niet ter plekke maar de patiënt moest wel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

De tweede melding was rond 19.15 uur bij het terrein van een camping aan de Brouwerijweg in Aagtekerke. Hier bleek de situatie gelukkig al snel mee te vallen en voor zover bekend hoefde er niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht. Wat er precies aan de hand was, is niet bekend.

Rond 20.35 uur werden de hulpverleners opnieuw naar hetzelfde adres in Aagtekerke gestuurd. Ook dit keer was de inzet van het traumateam uiteindelijk niet nodig. De helikopter werd wel gelijk doorgestuurd naar een andere melding in Zeeland. Bij een brand in Wolphaartsdijk had iemand rook en bluspoeder ingeademd. Ook hier was de helikopter uiteindelijk niet nodig.

Zie ook:
Brand graanveld, oproep traumaheli (06-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (6-8-2015 om 23:19)
Michelle, klopt dit heb ik al een paar keer gevraagd. Maar kennelijk is er geen één hulpverlener die hier een antwoord op wil geven. Daar kan ik maar één conclusie uit trekken en dat is dat die helikopter dus elke keer voor niks opstijgt. Dure inschattings fouten dus waar veel onderhoudskosten aan verbonden zijn. Wie betaald dat elke keer? Zou beter zijn als Goes een eigen trauma heli tot z'n beschikking krijgt. Dan kunnen ze standby staan ipv meteen te moeten opstijgen vanwege de korte afstand. Het wordt ook hier steeds drukker en vooral in de zomer. Dan veranderd Zeeland in Duitsland.
Michelle (6-8-2015 om 21:23)
Wordt de traumahelikopter niet wat te snel opgeroepen?
Cookie-instellingen beheren