Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Helikopter pikt patiënt op bij ADRZ Goes

Toegevoegd: 12-08-2015, 14.30 uur
De brandweer stond stand-by bij het helikopterveld.
De brandweer stond stand-by bij het helikopterveld.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Ambulancehelikopter MEDIC1 van het Belgische bedrijf Helicopterflights heeft vanmiddag in Goes een patiënt opgepikt bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ).

De helikopter landde even na 11.00 uur op het heliveld bij het ziekenhuis aan de 's-Gravenpolderseweg. De patiënt is overgedragen en naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) vervoerd. Tijdens de landing en het opstijgen van de helikopter stond zoals gebruikelijk de brandweer stand-by.

De MEDIC1 is niet vast verbonden aan één specifiek ziekenhuis. Hij kan, net als zijn broer MEDIC2, dienst doen als traumahelikopter of als ambulancehelikopter voor vervoer van patiënten door de lucht. Ook bedrijven en privé-instellingen kunnen een beroep doen op de twee helikopters.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (13-8-2015 om 07:22)
Wat is het toch gelukkig dat deze mogelijkheden er zijn om mensen levens te redden want sneller is niet mogelijk