Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Binnenbrand Torentijd Middelburg

Toegevoegd: 13-08-2015, 11.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een binnenbrand in Penitentiaire Inrichting (PI) Torentijd aan de Torentijdweg in Middelburg.

Een gedetineerde zou in de gevangenis brand hebben gesticht in zijn cel. De brandweer werd rond 10.15 uur opgeroepen nadat een rookmelder het automatisch brandmeldsysteem in werking had gezet. Aanvankelijk werd alleen een blusvoertuig opgeroepen maar toen bleek dat er daadwerkelijk brand woedde ging ook een ladderwagen met spoed ter plekke. De brand was snel onder controle.

Volgens procedure kwamen ook direct diverse politie-eenheden met spoed ter plekke. Zij namen strategische posities rondom Torentijd in en stonden op de verschillende wegen rondom het complex. Na een half uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne. Er is ook een motorambulance met spoed ter plaatse gekomen maar het is niet bekend of dit te maken had met de brand.

Torentijd
Torentijd biedt plaats aan 233 gedetineerden. De meeste plaatsen zijn ingedeeld bij het Huis van Bewaring. Verder huisvest Torentijd een gevangenis, een Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting (ZBBI, De Nederhof) en een politie arrestantencomplex.

De gevangenis huisvest volwassenen die veroordeeld zijn voor een misdrijf. Mensen die in afwachting zijn van het vonnis van hun rechtszaak zitten in het Huis van Bewaring. In de ZBBI verblijven gedetineerden die in de laatste fase van hun detentie zitten; de zogenaamde extramurale detentie. In het arrestantencomplex zitten door de politie gearresteerde verdachten die langer moeten blijven dan zes uur.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frits (13-8-2015 om 19:59)
wow zoveel politie heb ik nog nooit gezien en snel wow. maar als wij burgers bellen waaaar zijn ze dan.
Cookie-instellingen beheren