Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Brandweer druk door zware buien

Toegevoegd: 31-08-2015, 01.13 uur - Update: 31-08-2015, 12.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zware buien hebben de Zeeuwse brandweer vannacht in korte tijd behoorlijk wat werk bezorgd. Met name op Walcheren was het raak.

In totaal is de brandweer zeker 17 keer gealarmeerd. Met name de grote hoeveelheid neerslag zorgde voor problemen. In Middelburg had de riolering het zwaar en daardoor kwam water naar boven in wc's en gootstenen. Rioolputdeksels bleken ook niet overal bestand tegen de regen en lagen niet overal meer op hun plek.

Zondagavond laat kwamen al overlastmeldingen binnen vanuit Cadzand en Vlissingen. In de Middelburgse wijk Mortiere sloeg de bliksem in bij een woning. Ook de inzet in Vlissingen kwam voort uit een blikseminslag. Later in de nacht volgden zeker nog 3 oproepen voor de brandweeroproepen in Middelburg.

Verder was hulp van de brandweer nodig in Arnemuiden, Burgh-Haamstede, Grijpskerke, Koudekerke, Oost-Souburg, Sint-Annaland, Sint Philipsland, Stavenisse, Westkapelle en Zoutelande. Ook in Vlissingen was het opnieuw raak. Diverse brandweerploegen zijn na hun oorspronkelijke inzet doorgestuurd naar andere locaties.

In de meeste gevallen was de inzet van één voertuig voldoende. In de Buitenruststraat in Middelburg waren zowel een tankautospuit als een hulpverleningsvoertuig nodig. Hier waren verschillende appartementen ondergelopen.

Rijkswaterstaat is rond 01.00 uur ingezet vanwege wateroverlast in de tunnel van het Dampoortaquaduct op het tracé van de N57 in Middelburg. Ter plekke zat een afvoer verstopt. Een aannemingsbedrijf is ingeschakeld om de afvoer weer vrij te krijgenZ

Code geel
Het KNMI had al gewaarschuwd voor het noodweer: er was code geel afgekondigd. Nog tot 05.00 uur is er kans op 'gevaarlijk weer' als gevolg van onweersbuien. Ook maandagmiddag en -avond geldt een waarschuwing. Tussen 13.00 en 19.00 uur trekken opnieuw heftige buien over onze provincie.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Honderd meldingen weersoverlast (31-08-2015)

Bekjk alle meldingen op P2000Zeeland.nl

Zie ook:

- Blikseminslag in woning Middelburg (30-08-2015)
- Code geel voor onweersbuien (29-08-2015)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (31-8-2015 om 06:58)
Het zware weer was weer zeer goed aan gegeven wederom code geel
jolanda (31-8-2015 om 01:54)
hier in goes ook problemen met riolering,wc liep over wasbank keuken wasbakje wc kwam flink water uit de hemel zetten was niet tegen te dweilen,en niet duidelijk wie je moet informeren op zo een moment als je kot overloopt met water,misschien goed onderwerp voor pzc ofzo wie bel je op moment van wateroverlast in je wc of huis? niemand weet het vraag maar aan mensen op straat zelfs ik wil dat wel doen zo een enquete wie bel je in geval van wateroverlast in huis? denk er maar over na..zeker ouderen weten niet wat te doen of starters.. ect.. wij wiste het ook niet en hoopten dat het stoppen zou
Cookie-instellingen beheren