Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Te hard rijden gedoogd op oudjaarsdag

Toegevoegd: 30-12-2015, 10.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Te hard rijden op een brommer en rijden op een brommer zonder uitlaat. De gemeente Middelburg gaat het op oudjaarsdag op sommige plaatsen gedogen. 


Volgens de landelijke verkeerswetgeving is het niet toegestaan om op een brommer zonder uitlaat te rijden. Arnemuiden is daarop op 31 december een uitzondering. De gemeente Middelburg gaat het rijden zonder uitlaat namelijk gedogen vanaf zonsopgang. In de rest van de gemeente Middelburg geldt deze uitzondering niet.

Ook wordt te hard rijden dus gedoogd. Dit geldt echter alleen voor een deel van de Steigerweg in Arnemuiden en een deel van de Oude Rijksweg bij Nieuw- en Sint Joosland. Beide locaties zijn aangewezen als terrein waar de politie niet zal optreden tegen snelheidsovertredingen. "Uiteraard mag er geen gevaar voor anderen ontstaan en blijft het dragen van een helm bij het besturen van een brommer of scooter verplicht", zo licht een woordvoerder van de gemeente Middelburg toe.

Middelburg heeft speciaal voor de jaarwisseling nóg een uitzondering gemaakt op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): Op een dam bij de Botter in Arnemuiden wordt namelijk een speciaal gebied afgezet waar het is toegestaan om een vreugdevuur te stoken. Voor de rest van de gemeente geldt namelijk dat het is verboden in de open lucht vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. De vuurplaats zal worden gemarkeerd met dranghekken. "Het gebruiken van (auto)banden en andere zwaar milieubelastende materialen is hierbij verboden", aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Soetkin (30-12-2015 om 11:55)
Dus in Arnemuiden mag er van alles, maar in de rest van de gemeente Middelburg niet?
Johan van de Dam (30-12-2015 om 11:43)
Wat een slappe hap is die gemeente middelburg, gedogen dat er in Arnemuiden waar alles wat door god verboden is nu ineens wel mogelijk is... Volgend jaar mag iedereen in z'n blote gat rondlopen of heeft iemand nog een idee
ploegwerker (30-12-2015 om 11:29)
Zouden ze bij de gemeente ook denken aan mensen die s`nachts werken .Ik geef het je te doen wanneer je tegen 7 uur in je bed duikt naar een nacht werken en ze beginnen tegen 8 uur met een brommer zonder uitlaat onder je raam te rijden en je moet s`nacht weer werken .Wie neemt daar de verantwoording en risico`s voor .Op dat gebied wordt er steeds vanuit gegaan dat iedereen in de dag werkt
HM (30-12-2015 om 11:12)
Wat een onzin zeg het heeft nooit gemogen maar op 31 dec maken we voor 1 gemeente een uitzondering. Pure nonsens.
Cookie-instellingen beheren