Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Bekentenissen in zaak plofkraak

Toegevoegd: 11-01-2016, 20.03 uur
Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - De twee vrouwen die ruim een week geleden werden aangehouden na een plofkraak in 's-Gravenpolder hebben een bekentenis afgelegd. De zaak is nu afgerond. Dat meldt de politie.


De kraak vond rond 03.45 uur plaats in de 's-Gravenstraat bij een buitenautomaat van de Rabobank. De explosie veroorzaakte volgens de politie een ravage waarbij brokstukken in een straal van ruim 20 meter terug te vinden waren. Desondanks kon er niets worden buitgemaakt.

Nadat getuigen enkele combinaties van mogelijke kentekens hadden doorgegeven bleek het voor de politie niet erg moeilijk om de daders te achterhalen. Rond 12.00 uur konden, nadat een officier van justitie toestemming had gegeven, een 48-jarige vrouw uit Kortgene en een 18-jarige vrouw uit het Gelderse Bemmel worden aangehouden. Dat gebeurde in Kortgene.

Rechercheurs hebben van de twee een verklaring afgenomen. Het duo heeft vervolgens toegegeven de plofkraak te hebben gepleegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren