Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

Politie nog steeds nergens in Zeeland op tijd

Toegevoegd: 06-04-2016, 17.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het lukt de politie nog steeds niet om binnen de zelf opgelegde norm van binnen 15 minuten ter plaatse te zijn bij 90 % van de spoedmeldingen. In Zeeland lukte dat in slechts 71,5 procent van de gevallen. Dat blijkt uit cijfers die de politie naar buiten heeft gebracht.


Het vaakst ging het mis in de gemeente Noord-Beveland. Daar was men maar in 50,7 procent van de gevallen binnen de norm ter plekke. Het snelst is de politie in de gemeente Middelburg. Daar was men binnen 86,2 procent van de gevallen aanwezig bij spoedmeldingen. Ook in Goes (82,8%) en Vlissingen (84,7%) was men relatief snel ter plekke.

Andere slechte scores werden behaald in Schouwen-Duiveland (67,6%) en de gemeente Sluis (65,1%). In Zeeland is wel een verbetering te zien: In 2014 was de politie in ruim 63 procent van de spoedmeldingen binnen het kwartier ter plekke. Afgelopen jaar ging het dus om 71,5 procent van de gevallen.

Politiechef Oscar Drost laat in een verklaring weten de cijfers op landelijk niveau te willen verbeteren. "In de stedelijke gebieden halen we de norm al wel. Het probleem doet zich het meest voor in enkele landelijke en uitgestrekte gebieden met een relatief lage bevolkingsdichtheid."

"Maar we moeten ook in ogenschouw nemen dat de gebieden waar we de reactienorm te vaak niet halen, veelal de veiligste van Nederland zijn, als je de ‘‘incidentdichtheid’’ meeweegt. Bovendien gebeurt het ook vaak dat als wij de reactietijd niet halen, de brandweer of de ambulance er al wel is."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gerard (6-4-2016 om 21:53)
Het kan niet anders of de politie is overal te laat vroeger had je in ieder dorp een politiepost nu heb je er nog een paar dus hoe minder politie hoe langer ze er over doen om van het kantoor naar de plaats van het delict te rijden ,dus iedereen weet het maar niemand doet wat
P (6-4-2016 om 19:54)
Moet je nagaan als er wat in de kerncentrale gebeurt door een groepje gekken, Voor de politie er is zijn ze al ver binnen en een inval doen ze niet, Wachten op onderhandelings team en ondertussen loopt de reactor naar een cruciaal punt. Kortom zwaar bewapende militaire het complex laten beveiligen. In Parijs lopen ze in groepjes van drie met zwaar kaliber onder de Eifeltoren, En wij beschermen de groots mogelijke ramp scenario in Nederland met een particulier onbewapend beveiligings bedrijf?
Peter (6-4-2016 om 19:45)
Nee klopt niet. In heel Nederland en ook in Zeeland zijn ze er altijd op tijd om te bekeuren voor het minste geringste.
Johan (6-4-2016 om 19:26)
Vind je het gek dat ze op Schouwen-Duiveland zo vaak te laat zijn!!! Rijden hele dagen achter motor voertuig met beperkte snelheid (MMBS) aan. De meeste gaan langzaam 67.6% en sommige 32.4% die gaan harder. En is de politie ook op tijd.
Mark (6-4-2016 om 18:36)
Politie duurt gemiddeld 30 minuten tenzij je je boete niet heb betaald dan staan ze er binnen 5.
truus (6-4-2016 om 18:13)
afgelopen mandag bij de grote brand in Wemeldinge kwamen ze ook weer als de beer zijn kloten achteraan en dat is zeer hinderlijk voor brandweer waneer er altijd van die verschrikkelijke figuren zo nodig nog eens langs moeten met hun auto
Cookie-instellingen beheren