Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Plofkraak op geldautomaat Hulst

Toegevoegd: 08-07-2016, 04.15 uur - Update: 20-10-2016, 15.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

HULST - Afgelopen nacht is een geldautomaat in een supermarkt aan het Stationsplein vernield tijdens een plofkraak. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Omstreeks 01.48 uur krijgt de meldkamer van de politie een inbraakalarm door van een supermarkt aan het Stationsplein. Agenten die als eerste ter plaatse komen zien dat de deur van de hoofdingang is vernield en dat er in de winkel rook hangt. Omdat het vermoeden bestaat dat het om een plofkraak gaat en er mogelijk explosieven gebruikt zijn, worden explosievenexperts opgeroepen om de zaak te onderzoeken voordat anderen het pand betreden.

Nadat het sein veilig is afgegeven is het de winkel door agenten doorzocht. Tot op heden is nog niets bekend over de daders en gebruikte voertuigen. Ook is nog onduidelijk of er daadwerkelijk geld is meegenomen.

In Berkel Enschot is afgelopen nacht rond 00.57 uur bij een supermarkt van dezelfde keten ook een pinautomaat opengebroken. Onderzocht wordt of er sprake is van een verband met deze plofkraak en andere gepleegde plofkraken in Nederland. Inmiddels is er een buurtonderzoek gehouden.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren