Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Chinese kokkelrapers blijken hardleers

Toegevoegd: 13-07-2016, 16.28 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Dinsdagavond zijn bij de Grevelingendam in Bruinisse twee vrouwen uit China aangehouden voor het rapen van kokkels en voor het niet bekend maken van hun identiteit.


Controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit betrapten rond 18.40 uur een groepje kokkelrapers op de Grevelingendam. Zij hadden toen volgens de politie al zo’n 70 kg uit het water gehaald. Alle aanwezige personen kregen een bekeuring en moesten de kokkels vervolgens teruggooien in het water.

"Enige tijd later zagen de controleurs tot hun verbazing dezelfde mensen op dezelfde plek wederom kokkels rapen. Omdat twee vrouwen uit het groepje zichzelf niet konden identificeren en verder ook niet mee wilden werken, zijn zij overgedragen aan de politie", aldus de politie.

Op het politiebureau is geprobeerd om met behulp van een tolk de identiteit van de vrouwen vast te stellen. "Ook tegenover de agenten waren de vrouwen niet meewerkend. Tenslotte zijn ze overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De vreemdelingendienst neemt de zaak in onderzoek", aldus de politie.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (16-7-2016 om 10:55)
dit is gewoon stropen, wat moet iemand met dat gewicht voor eigen gebruik? dit word meteen doorverkocht dat is iets anders als iemand die wat van die dingen steekt voor zichzelf en vrienden. maarja zoals bij zoveel buitenlanders blijkt dat deze ook weer schijt aan ons hebben dat komt door dat ze kennelijk niks geven om aanwijzingen van voedsel en waren die lui geven nergens om, 2jaar trug kwam ik snachts in de polder van sluiskil een in de berm geparkeerde auto aan, verlichting aan motor draaide geen inzittenden toen ik goed keek waar de autolichten heen schenen zag ik 1chinees vrouwtje een plunjezak gereedschap leeggooien op de vloer van een werkschuurtje van bouwbedrijf en dan nog het lef hebben te vragen waar ik me mee bemoei,? opzouten!
maartje de vries (14-7-2016 om 16:48)
Ach het hele oosterschelde wereldnatuurpark wordt toch leeggeroofd door stropers ? niet alleen aziaten, maar die zijn zeker het ergste. Maar ja, buitenlanders staan boven de wet, nederlanders moeten aangepakt wegens een kapotte fietslamp of bel, toch ? En het dan nog gek vinden dat men buitenlander afkeer krijgt, de regering wil dit zelf expres zo. Tijd om die buitenlanders EN die regering het land uit te gooien. En hoe voelt dat voor de politie ? wetende dat ze toch niets te vertellen hebben en in hun gezicht uitgelachen ? Ook daar kweekt de overheid disrespect voor door ze publiekelijk voor schut te zetten waar iedereen bij staat. Dit land is om te kotsen !
Drica (14-7-2016 om 12:25)
Op Discovery is er een serie over abalony/zeeoren die besteld worden nog voordat je zijn gevangen. het gaat met vergunningen maar er zijn ook daarvan wildplukkers die hun waar voor goed geld kunnen verkopen. Ik denk dat ze vandaag of morgen wel ontheffing krijgen op culturele gronden.
Klaas V (14-7-2016 om 11:53)
Hallo ik ??? Wij eten ze niet ? Kokkels zijn super lekker ik eet ze nog liever dan mossels.. Ja klopt deze mensen komen elke x terug omdat Politie niks kan doen, net als asielzoekers je kunt ze niet uitzetten en boete's betalen ze nooit en meest chinezen komen uit belgie dus die betalen sowieso al nooit.. Jajaja mensen fantastisch he Nederland je mag hier alles en dubbele paspoorten mag, bij gevaar vllcht je naar je eigen land terug ook al heb je belasting schuld of leningen ze komen het nooit innen in verweggistan ! Slimme mensen, domme regering !
H (14-7-2016 om 10:52)
Renate dit is een hele goed op ge merkt
Zeeuw (14-7-2016 om 10:21)
Het werd eens tijd dat er word opgetreden tegen deze mensen. Een beetje schelpen rapen prima. Maar ze laten A overal uitwerpselen achter. B een hoop afval en c een fuukje plunderen zijn ze ook niet vies van. Heb het bij Zierikzee meerdere malen gezien . Het is voor ons provincie bewoners net zo goed verboden om te oogsten aan het water wat lamsoren en zeekraal betreft. Geen geld boeten, maar gewoon arbeid. Laat ze lekker hun eigen stront en afval opruimen. Ze zijn hier gast dus ze moeten maar gewoon de bevolking respecteren!
Cookie-instellingen beheren