Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Plofkraak bij Albert Heijn in Axel

Toegevoegd: 26-07-2016, 09.26 uur - Update: 20-10-2016, 15.36 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Bij de Albert Heijn-supermarkt in Axel is dinsdagochtend vroeg een plofkraak gepleegd. De winkel moest daarom vanochtend om 08.00 uur de deuren gesloten houden.


De dader(s) vernielde(n) rond 02.30 uur een ruit aan de voorzijde van de winkel aan het Szydlowskiplein. Vervolgens werd een kleine geldautomaat van de ING die binnen in de supermarkt stond opgeblazen. De politie zette na de plofkraak de omgeving af en stelde een sporenonderzoek in. 

Omdat bij de politie het vermoeden bestaat dat het om een plofkraak ging en er mogelijk explosieven gebruikt waren, werden explosievenexperts opgeroepen om de zaak te onderzoeken voordat anderen het pand mochten betreden. Nadat het sein veilig was afgegeven werd de winkel door agenten doorzocht. Nadat alle rommel was opgeruimd kon de Albert Heijn ongeveer een uur later dan gepland alsnog open gaan voor het winkelend publiek.

Waardeloos
Het is volgens de politie nog onduidelijk hoeveel geld er is meegenomen. De dieven zullen echter weinig plezier hebben van hun buit. "Door de ontploffing is het inktpatroon in de geldautomaat afgegaan. Hierdoor is het gestolen geld besmeurd met inkt en waardeloos geworden", zo zegt de politie.

Op vrijdag 8 juli werd in Hulst ook al een geldautomaat opgeblazen. Ook toen gebeurde dat bij een filiaal van de Albert Heijn. Diezelfde nacht vond ook een plofkraak plaats bij een supermarkt van dezelfde keten aan het Heuneind in Berkel-Enschot. De politie liet nadien weten te onderzoeken of er sprake was van een verband tussen de verschillende zaken en andere plofkraken in het land.

De plofkraak van vandaag is volgens de politie mogelijk gepleegd door dezelfde daders als in Hulst. "Vandaag waren de daders vermoedelijk drie personen in donkere kleding. Uit dit onderzoek na de kraak in Hulst is naar voren gekomen dat deze verdachten in een donkere auto hebben gereden met een gestolen kentekenplaat. Deze plaat was eerder weggenomen van een voertuig in de omgeving van Hulst. De recherche zoekt nu uit of de daders op dezelfde manier hebben gehandeld", aldus de politie.

Zie ook:
Plofkraak op geldautomaat Hulst (08-07-2016)  


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lowieke (26-7-2016 om 17:28)
net gelijk vroeger stelen hand eraf bij tweede keer allebei is dan vlug opgelost
zeeuwsvlaamse (26-7-2016 om 09:49)
Camera's???? De medewerkers zijn toch best al vroeg in de winkel. Denk dat op die plekken dan toch maar sterker glas moet gebruikt worden, want dit wordt toch echt te gek. Nu weer op deze manier aan geld te komen. Ze moeten de automaat dan toch goed hebben weten te staan. Dus plaatselijk bekend. Straffen moeten duidelijk omhoog hier en als het buitenlanders betreft, net als in Zwitserland, land uit. En nooit meer terug
Cookie-instellingen beheren