Twee oproepen traumahelikopter tegelijk

Toegevoegd: 22-08-2016, 22.03 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De traumahelikopter is maandagavond in Sint-Annaland ingezet voor een medisch incident. Tegelijkertijd was er ook een oproep voor een tweede traumahelikopter in Wemeldinge maar die is uiteindelijk niet meer ter plekke gekomen.

Het incident in Sint-Annaland vond plaats in een woning aan de Tuinstraat. De ambulancedienst kreeg rond 20.20 uur een eerste melding binnen. Tien minuten later werd ook de helikopter gealarmeerd. Het traumateam landde in de buurt van de woning en heeft zich bij de ambulancedienst gevoegd. De arts is vervolgens meegereden in de ambulance.

Omdat de Rotterdamse helikopter was ingezet in Sint-Annaland werd die uit Nijmegen gealarmeerd toen rond 21.00 uur vanuit Wemeldinge eveneens een medische noodsituatie werd gemeld. Bij een vakantiepark aan de Stelhoekweg had iemand dringend medische hulp nodig.

Toen de helikopter boven West-Brabant vloog werd deze geannuleerd. Een politie-eenheid, een ambulance en een rapid responder kwamen wel ter plaatse. De patiënt uit Wemeldinge is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Eerder vandaag waren er ook al twee inzetten voor de traumahelikopter op Schouwen-Duiveland.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750