Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Ernstige aanrijding elektrische rolstoel Oostburg

Toegevoegd: 25-08-2016, 17.00 uur - Update: 25-08-2016, 22.07 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Bij een verkeersongeluk in Oostburg is donderdagmiddag een vrouw met een elektrische rolstoel zwaargewond geraakt.


De vrouw werd rond 15.15 uur aangereden door de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde op de kruising van de Meester P.C. Hennequinstraat met de Torenweidelaan, vlakbij de parkeerplaats van de Albert Heijn-supermarkt.

Het slachtoffer werd behandeld door twee toegesnelde ambulanceteams en door het team van een Belgische traumahelikopter. De vrouw is vervolgens met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De trauma-arts reed mee in de ambulance en is later door zijn collega's opgepikt.

De brandweer verleende assistentie bij het ongeluk. De weg werd ter plekke ruim afgezet om voldoende werkruimte te creëren en sporenonderzoek mogelijk te maken. De bestuurder van de auto is door de politie meegenomen om een verklaring af te leggen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lieve (31-8-2016 om 10:51)
gecondoleerd en veel sterkte voor de familie
Willem (25-8-2016 om 18:24)
Het betreft hier toch echt een elektrische rolstoel, en niet een scootmobiel! Ben zelf rolstoelgebruiker en heb onlangs de politie medegedeeld dat wij vaak met totaal ongeschikt materiaal de weg op worden gestuurd. De veelvuldige haperingen in stuurinrichtingen, electronica, alsmede de nooit verrichtte periodieke keuringen van deze voertuigen kan mede oorzaak zijn aan onnodig en ongewilde ongelukken. Vaak medegedeeld aan de WMO, maar met niets als resultaat. De WMO beschikt niet eens de kennis om een scootmobiel bromscooter (ook een invalidenvoertuig) of een elektrische rolstoel uit elkaar te houden. De WMO moet erop toezien dat de zorgleverancier deze zaken nakomt, maar blijft al jaren in gebreke, alsook de zorgleveranciers.
Cookie-instellingen beheren