Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 136 km

Drenkeling veerboot Vlissingen uit zee gered

Toegevoegd: 29-08-2016, 09.15 uur - Update: 29-08-2016, 09.54 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De bemanning van een loodsboot heeft vanochtend een opvarende van de veerboot Vlissingen - Breskens gered. Volgens de politie is de drenkeling opzettelijk van de boot gesprongen.


Rond 07.30 uur werd er man overboord gemeld vanaf de ferry Prinses Máxima. Hierna werd een zoekactie opgestart waarvoor onder meer drie reddingsboten van de KNRM werden opgeroepen. Ook een vaartuig van Rijkswaterstaat en enkele loodsboten gingen naar de drenkeling op zoek.

Na zo'n twintig minuten werd de drenkeling aangetroffen en aan boord genomen van loodsboot Honte uit Oostende (B). Het slachtoffer werd vervolgens naar de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven gebracht alwaar twee ambulanceteams gereed stonden om zich over hem te ontfermen. Hij is vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De politie heeft onderzocht wat er precies was gebeurd en is daarom ook aan boord gegaan van de veerboot. Een politiewoordvoerder laat weten dat het onderzoek heeft uitgewezen dat de persoon bewust van de boot is gesprongen. Voor hem zal verdere zorg worden geregeld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
adrie (3-9-2016 om 13:05)
Echt onzin dat er word gezegd dat het kabinet de schuld in de schoenen word geschoven. Toen er nog veel zorg was kwam er ook zelfdoding voor. Mensen die dood willen zullen dat altijd blijven doen. Met of zonder veel zorg.
Jose (29-8-2016 om 23:39)
Ik wil helemaal niet beweren dat het goed gaat met de gezondheidszorg in Nederland. Maar om bij ieder zelfdoding of poging daartoe de schuld aan kabinet door te schuiven gaat mij te ver. Ik heb jaren geleden, toen alles nog goed geregeld was in Nederland, van zeer dichtbij iemand verloren door zelfdoding. Er zijn helaas mensen die niet geholpen willen of kunnen worden.
J (29-8-2016 om 19:15)
Mar & R, Wat zijn dat voor olie domme reacties, slaat nergens op
Mar (29-8-2016 om 11:01)
Nu wordt er in ene wel hulp geregeld..... hoe krom. Inderdaad een gevolg van de smerige bezuinigingen op de zorg. Hoe erg toch dat men tot zo'n daad over gaat in de wanhoop.
R (29-8-2016 om 09:32)
Door het bezuinigen op de geestelijke gezondheidszorg zie je elke dag deze droeve dingen voorbij komen.Tijd voor een ander kabinet
Cookie-instellingen beheren