Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Behendigheidswerk voor brandweer Goes

Toegevoegd: 16-06-2006, 08.01 uur
Door: Christian van der Weele [HVZeeland.nl]

GOES - Woensdag om tien voor vijf werd de ambulance 19103 gealarmeerd voor een direct vervoer naar de Lange Vorststraat in Goes.

Daar was iemand met een botbreuk. Gezien de stijle trap besloot het ambulancepersoneel hulp in te roepen van de Goese brandweer in de vorm van de ladderwagen 4750. Die werd een kwartier na de ambulance gealarmeerd.

Het pand ligt in het centrum van Goes en in het smalste stuk van die straat. Hierdoor moest de brandweerwagen enige keren verplaatst worden, omdat de draaicirkel van de ladder te groot was.

Hoewel het enige hinder opleverde voor de voetgangers is de ladderwagen op de kruising Klokstraat / Lange Vorststraat gezet, aangezien dit de enige mogelijkheid was.

Het brandweerpersoneel ging heel voorzichtig te werk, het raam waar de patiënt door moest was vrij smal, er moest rekening worden gehouden met reclameboren, vlaggen etc.

Na een half uur kon de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Brandweer- en ambulancepersoneel en patiënt weer een ervaring rijker.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren