Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer druk met gelekte hydrauliekolie

Toegevoegd: 06-05-2017, 19.32 uur - Update: 06-05-2017, 19.35 uur
De brandweer is bezig met het reinigen van het wegdek.
De brandweer is bezig met het reinigen van het wegdek.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - De Goese brandweer is momenteel in het centrum van Goes bezig om gelekte hydrauliekolie op te ruimen.


De olie is afkomstig van een veegmachine die bezig was de Grote Markt weer netjes te maken. Op het plein ligt een flink spoor. Naast een veegbeurt krijgt de markt daarom nu ook een schrobbeurt.

De brandweer is ter plaatse met een tankautospuit van de kazerne aan de Oranjeweg.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arvid Sparreboom (7-5-2017 om 17:04)
Hydraulische slangen dienen periodiek preventief vervangen te worden. De hydraulische drukken kunnen al gauw oplopen tot een paar honderd bar. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Waarschijnlijk vallen dit soort machientjes niet onder strenge regelgeving zoals bijvoorbeeld hijskranen en meestal hebben de gebruikers van dit soort machines niet al te veel kennis van de machine waar ze mee moeten werken. Dit leidt dan weer tot een onveilige situatie met een zekere potentie. Periodieke controle en onderhoud aan dit soort werktuigen is echt noodzakelijk, ongelukken kunnen met dit soort drukken en daarmee samenhangende krachten snel dodelijk aflopen. And if you think safety is expensive...try an accident.
Still-Zwijgen (7-5-2017 om 10:55)
Ik lees elders dat het om een gesprongen hydraulische slang ging, ik vraag me af wie het onderhoud aan die machine's doet ? Of kan de gemeente Goes dat soms ook al niet meer betalen want die bleken toch heel de kostenpost onderhoud nog nooit gezien te hebben en er dus nooit geld voor opzij gezet was ? Hoe dan ook verkeerde zuinigheid want dit allemaal opruimen en repareren kost natuurlijk vele malen meer dan tijdig een slang vernieuwen in de garage. Maar de verantwoordelijken zullen wel weten wat ze doen neem ik aan ? De boel op kosten drijven dus. Het zoveelste teken van wanbeleid.
Cookie-instellingen beheren