Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Flinke duinbrand bij Vrouwenpolder

Toegevoegd: 02-06-2017, 01.45 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Bij het strand naast de Veerse Gatdam bij Vrouwenpolder heeft vannacht een duinbrand gewoed. De oorzaak van de brand is niet bekend.‚Äč

De brand woedde tussen twee strandpaviljoens aan de Noordzeezijde van de dam en werd rond 00.15 uur opgemerkt. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland ging het om een stuk duin van ongeveer 200 meter. Er kwamen twee tankautospuiten en een waterwagen ter plekke.

Rond 00.35 uur was de brand al onder controle en kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Hierna werd nog enige tijd nageblust. Nadat tegen 01.00 uur met behulp van een warmtebeeldcamera duidelijk was geworden dat het vuur echt overal uit was, kon de brandweer haar materiaal gaan opruimen. 

In de provincie Zeeland geldt momenteel code oranje van de natuurbrandindex. Dit betekent dat het erg droog is in de Zeeuwse natuurgebieden en dat het gevaar dat een natuurbrand ontstaat groot is. Bovendien kan een dergelijke brand zich nu heel snel uitbreiden.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren