Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaar weer zet door: diverse meldingen voor brandweer

Toegevoegd: 03-08-2006, 19.29 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De harde wind en de vele regen- en onweersbuien hebben ook donderdag voor veel overlast gezorgd. Morgen houdt het zware weer aan.

Op diverse plaatsen in de provincie moest de brandweer in actie komen om wateroverlast te bestrijden. Dat was bijvoorbeeld het geval in Terneuzen (foto's 2 t/m 4). Ook in Axel, Sluis, IJzendijke, Clinge, Sluiskil en Schoondijke was het raak.

Ook vielen op enkele plaatsen bomen om als gevolg van een harde windvlaag. Dat gebeurde onder meer in Middelburg en in Rilland. In Middelburg moest de brandweer ook uitrukken om een loshangend zonnescherm te verwijderen (foto 1). In Sint-Annaland moesten enkele losliggende planken worden opgeruimd.

De morgen blijft het zware weer doorgaan. Het KNMI heeft voor de komende 12 uur windstoten voorspelt van meer dan 75 kilometer per uur. Ook kan er plaatselijk meer dan 30 milimeter regen vallen. Aan zee waait een wind met kracht 7. In de loop van de dag zal het vrijdag langzaam rustiger worden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren