Weerbericht:
Eerst mistbanken. Verder geregeld zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw wateroverlast door fikse buien

Toegevoegd: 29-05-2018, 21.57 uur - Update: 29-05-2018, 22.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zware onweersbuien hebben dinsdagavond in Zeeland op verschillende plaatsen voor wateroverlast gezorgd. Het KNMI had code oranje afgekondigd. Inmiddels is ook de later afgekondigde code geel beëindigd.


De brandweermeldkamer kreeg in totaal 17 meldingen. In drie gevallen werd de brandweer daadwerkelijk ingezet. Onder meer in Kruiningen viel zo veel regen dat het water niet goed meer wegliep. De riolering kon het hemelwater onvoldoende afvoeren waardoor straten blank kwamen te staan. Bij het Eindje de Rondte liep de kelder van een villa vol water. De brandweer kwam er aan te pas om het water weg te pompen.

Ook in Hansweert moest de brandweer worden ingezet. Hier werd rond 20.30 uur ontdekt dat er water stond in de fysiotherapiepraktijk naast zorgcentrum Mariaoord aan de Eendracht. Bij nader onderzoek bleek ook de naastgelegen kinderopvang van KiBeo waterschade te hebben. Volgens de brandweer is het nog maar de vraag of beide gebouwen snel weer in gebruik genomen kunnen worden.

Nadat afgelopen week Zuid-Bevelandse dorpen meerdere keren te maken hadden gekregen met wateroverlast kondigde de gemeente Borsele vanmiddag aan om vanavond medewerkers paraat te zetten om snel in te kunnen grijpen bij onder meer verstopte straatkolken.

Borsele liet echter ook weten dat hevige buien zoals die van afgelopen week uitzonderlijk zijn en dat het nemen van passende maatregelen technisch en financieel onhaalbaar is. Volgens Borsele zou een investering van meer dan 100 miljoen euro nodig zijn.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (30-5-2018 om 05:08)
Prachtig een garage onder je huis, maar die oprit werkt ook als een goot voor water aanvoer.., deze man moet nu gaan investeren in een hoop pompen in zijn parkeer kelder..en meer afvoer roosters in die oprit.. .voor de volgende keer zeg maar, wat stond daar een hoop water binnen zeg !!! gelukkig is het zoet water, maar het blijft ellende geven... sterkte namens Jokko.
jos (30-5-2018 om 00:18)
Het blijkt dus maar weer dat het geld van jarenlang betalen aan rioolbelasting niet gebruikt is om het riool aan te passen aan het weer van deze tijd.....
Pascal (29-5-2018 om 22:39)
Het regent harder dan de afvoer hebben kan, harder dan ik drinken kan.
Cookie-instellingen beheren