Politie Walcheren zet Sinterklaasfilm online

Toegevoegd: 30-11-2018, 21.23 uur

Sinterklaas en enkele Vlissingse wijkagenten.
Sinterklaas en enkele Vlissingse wijkagenten.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Voor de tweede keer op rij hebben agenten van het team Walcheren een spannende Sinterklaasfilm gemaakt voor de jonge volgers van hun social media accounts.

Vorig jaar namen de Walcherse agenten aan het eind van het jaar een eerste Sinterklaasfilm op. De film was onder andere bedoeld om de allerjongste jeugd al te laten zien dat men niet bang hoeft te zijn voor de politie en dat agenten gewoon benaderbaar zijn. Wat begon als een ludiek idee, liep volgens de politie uit op een project dat ineens 50.000 mensen bereikte.

De initiatiefnemers, David Kaljouw, Maaike van Osta en Lex Vroomen kregen vervolgens via hun Instagram-account (wijkagenten_vlissingen) naar eigen zeggen talloze filmpjes opgestuurd van ouders die hun kinderen hadden gefilmd, terwijl ze het avontuur aandachtig en met veel plezier bekeken.

Lex Vroomen: "Wij kregen vele verzoeken om dit jaar een deel 2 te maken. Dat konden we natuurlijk niet weigeren en met hulp van de collega’s van de Landelijke Eenheid, de brandweer Koudekerke, het operationeel centrum, een hondengeleider en natuurlijk de echte Sint is het dit jaar tot een spectaculair vervolg gekomen."

De politie benadrukt dat de film niet ten koste is gegaan van politiewerk. "Deze vervolgfilm is een echte (kinder)actiefilm geworden, waarbij uiteraard niemand in gevaar is gebracht. We hebben hiervoor gefilmd op afgelegen locaties. De achtervolgingen zijn versneld opgenomen en geluidssignalen zijn er achteraf in gemonteerd. Tevens waren we via de portofoon continue oproepbaar voor het operationeel centrum zodat we bij grote incidenten gewoon mee konden rijden met de collega’s die wel in diensttijd waren", zo legt Vroomen uit.

De Sinterklaasfilm is te zien via de Facebookpagina van Politieteam Walcheren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (4-12-2018 om 09:12)
@henk en @P: Ben persoonlijk verbonden met 1 van de agenten in het filmpje. Dit is allemaal in vrijetijd uitgenomen. (lees: pauzes en na werktijd)
AW (2-12-2018 om 19:17)
@henk: iedereen heeft hier in zijn/haar vrije tijd aan meegewerkt dus jouw aangifte heeft hier niet onder geleden
P (2-12-2018 om 17:46)
Henk heeft wel een punt en gelijk.
Tim Fakkeldij (2-12-2018 om 15:05)
Ik kijk al uit naar de volgende aflevering, 2019. Klasse, zo door gaan team Walcheren !
Yari (2-12-2018 om 01:52)
Och Henk, Er bestaat zoiets als vrije tijd.
Jantje (1-12-2018 om 18:57)
Henk de groot ouwe zeikerd zoek een leven