Weerbericht:
Bewolkt, perioden met regen. Overdag zonnige perioden. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

EHBO Sluis viert vijftig jarig jubileum met open dag

Toegevoegd: 04-11-2006, 16.49 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

SLUIS - Ter ere van haar vijftig jarig jubileum heeft de EHBO-vereniging van Sluis zaterdag een open dag gehouden. Uiteraard werd er ook gefeest.

De afgelopen vijftig jaar is er veel veranderd binnen de EHBO. De manier van handelen is op veel punten gewijzigd. Deze zomer nog werd het hele reanima-tieprotocol veranderd. Ook de Sluise EHBO-vereniging ging met deze veran-deringen mee.

Niet alleen de technieken zijn veranderd. Ook het uiterlijk van de vereniging werd op de schop genomen. Waar men vroeger bijvoorbeeld nog aanwezig was in gele hesjes draagt men nu professioneel ogende kleding.

In en rond multifunctioneel centrum 'De Keure' in Sluis lieten de leden van de vereniging hun kunnen zien. Ook de relatief nieuwe techniek van het gebruik van de zogeheten AED's, automatische externe defibrillatoren, werd uitgebreid gedemonstreerd.

Verder was het niet alleen een open dag voor de EHBO-vereniging zelf. Ook waren collega hulpverleners van de het Vlaamse Kruis, de brandweer en de politie. De brandweer gaf samen met EHBO'ers een demonstratie 'ongeval met beknelling'.

De politie van Sluis-Aardenburg was aanwezig met een stand rondom drugs-voorlichting. Naast diverse drugs was ook het nieuwste snufje van de politie te bezichtigen: een koffer met daarin tests om te controleren of een bepaalde stof ook echt drugs is en zo ja, welke drug.

De dag werd afgesloten met onder meer een loterij.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren