Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 36 km

Brand op boot in jachthaven Kortgene

Toegevoegd: 28-07-2019, 20.39 uur - Update: 28-07-2019, 21.11 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een brand aan boord van een boot in de jachthaven van Kortgene. De ambulancedienst kwam ook ter plekke.


De boot lag aan een steiger bij Jachthaven Delta Marina aan de Veerdam. De tankautospuiten van de posten Kamperland en Colijnsplaat-Kortgene werden rond 18.15 uur gealarmeerd. Ook de zogeheten COBRA-ploeg van de brandweer Sluiskil werd opgeroepen. Deze ploeg kan met een speciale techniek gaten in muren maken om zo goed te kunnen blussen, iets wat goed kan pas kan komen aan boord van een schip.

Volgens de brandweer was in de machinekamer een accu ontploft. Hierdoor was een kleine brand ontstaan welke door de brandweer kon worden geblust met een CO2-blusser. De Noord-Bevelandse brandweerlieden bestreden samen de brand, de inzet van de COBRA-ploeg bleek niet nodig. Twintig minuten na de melding werd nog wel een ambulanceteam met spoed ter plekke gestuurd. Meer details zijn nog niet bekend.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren