Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Twaalf Zeeuwen gewond bij ongeluk A58 Roosendaal

Toegevoegd: 18-11-2006, 16.15 uur
Door: Politie Midden en West Brabant
ROOSENDAAL - Vanmorgen zijn omstreeks 08.20 uur bij een ernstig verkeersongeval op de Rijksweg A-58 ter hoogte van Roosendaal twaalf inzittenden van een bus gewond geraakt. De slachtoffers werden overgebracht naar ziekenhuizen in Roosendaal (2), Breda(6) en Bergen op Zoom (4). Na behandeling mochten tien slachtoffers het hospitaal weer verlaten. Twee slachtoffers die naar Roosendaal waren gebracht, zijn ter observatie opgenomen. Het gaat in de meeste gevallen om verwondingen aan het gelaat en andere verwondingen door rondvliegend glas.

Vanmorgen reed vanuit Zeeland (Walcheren) een gezelschap van een Zeeuwse kinderopvanginstelling met twee bussen, van een busbedrijf uit Vlissingen, voor een personeelsuitje naar Oberhausen in Duitsland. Ter hoogte van Roosendaal vond een verkeersongeval plaats waarbij één van deze bussen met 29 passagiers betrokken raakte.

Voorzover uit verklaringen nu bekend is, reed voor deze bus een vrachtauto met oplegger. Ter plaatse was door werkzaamheden aan lichtmasten slechts één rijstrook beschikbaar, hetgeen door pionnen was aangegeven. Vanaf Roosendaal kwam een personenauto de oprit op en wilde invoegen. De vrachtwagenchauffeur, een 23-jarige man uit Dongen, remde af teneinde de personenauto te kunnen laten invoegen.

Hierop botste de buschauffeur met zijn touringcar tegen de vrachtauto. Een van de passagiers die koffie aan het ronddelen was kwam tegen de voorruit aan. Daarna is ze doordat de bus aan de voorzijde naar binnen gedrukt was, door de ontstane opening op het wegdek terecht gekomen. De hulpverlening kwam zeer snel op gang. Er kwamen ambulances van de GGD ter plaatse om de 12 slachtoffers naar ziekenhuizen in de regio af te voeren. Ten gevolge van het ongeval werd de rijksweg ter plaatse in de richting Breda afgesloten.

Onder leiding van burgemeester Marijnen werden een opvang gecreëerd in de brandweerkazerne in Roosendaal. Deze opvang werd gecoördineerd door een team dat bestond uit medewerkers van de brandweer, GHOR, politie en Gemeente. De burgemeester sprak ter plaatse met de geschrokken betrokkenen. Slachtofferhulp werd ingeschakeld

Verkeersongevalanalisten van de technische recherche zijn bij het ongeval ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. De buschauffeur, een 39-jarige man uit Arnemuiden, heeft op het politiebureau in Roosendaal een verklaring afgelegd.

De andere bus waarin de 60 collega’s zaten van de inzittenden uit de betrokken bus, keerde bij Breda om, waarna zij in Roosendaal eveneens werden opgevangen op de brandweerkazerne. De laatste bus met inzittenden is daar kort voor 12.00 uur vertrokken, voor de terugreis naar Zeeland.

De rijksweg A-58 is omstreeks 11.45 uur weer vrijgegeven.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren