Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Bootjes in problemen op Westerschelde

Toegevoegd: 03-09-2019, 21.41 uur
Bootjes in problemen op Westerschelde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Op de Westerschelde zijn dinsdag de opvarenden van twee motorboten in problemen gekomen door motorpech.


Net over de grens met België had een bootje rond 14.45 uur aan de Antwerpse zijde motorpech gekregen. De reddingboot van het KNRM-station Hansweert werd opgeroepen en de politieboot P41 werd stand-by gevraagd. De Multraship Responder kon echter snel ter plaatse zijn en verdere hulp bleek niet nodig.

Een tweede noodoproep kwam rond 17.40 uur binnen. Een motorboot die tussen Walsoorden en Hansweert voer, had te kampen gekregen met motorpech. Hier kwam de politieboot P41 wel ter plekke. Een berger heeft het bootje naar Walsoorden gebracht.
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (4-9-2019 om 01:37)
Het moet kennelijk vaak gezegd worden, maar varen op het water, daar moet je voor alles goed op letten. Zeker ook op de conditie van je motor, ook al heb je een zeilboot.. Tel maar eens op hoe vaak hulp wordt gevraagd. De vrijwilligers hebben er een dagtaak aan! Echt hulde voor deze mensen, die hoe dan ook ervoor zorgen dat jij met je bootje weer veilig in de een of andere haven beland !!
Cookie-instellingen beheren