Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Wandelaar uit Land van Saeftinghe gered

Toegevoegd: 15-09-2019, 01.14 uur
De wandelaar werd ingesloten door het snel opkomende water.
De wandelaar werd ingesloten door het snel opkomende water.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Manfred Berrevoets

NIEUW NAMEN - Reddingsdiensten hebben zaterdagmiddag een wandelaar in nood gered uit natuurgebied het Land van Saeftinghe bij Nieuw Namen.


Om 16.25 uur werd er alarm geslagen en een zoekactie op touw gezet. Naast de reddingboot Jan van Engelenburg alarmeerde de Nederlandse Kustwacht ook een search-and-rescue helikopter. De wandelaar werd ingesloten door het snel opkomende water en kon geen kant meer op. Zijn telefoon had onvoldoende bereik.

Door middel van handgebaren wist hij een andere groep wandelaars te attenderen. Zij sloegen alarm. Haast was geboden want het water kwam nog op en het zou gezien de geografische positie maar zeer de vraag zijn of de reddingboot bij de man kon komen.

Dankzij de gunstige omstandigheden kon de man zeer snel aan boord van de reddingboot worden genomen. Hij was hevig geschrokken, maar verder in orde. In de jachthaven van Paal is hij opgevangen door de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (15-9-2019 om 11:49)
laat ze hem maar een rekening sturen.
bram (15-9-2019 om 05:00)
Ach mensen (toeristen) wat moeten wij in Zeeland" zonder "reddingsdiensten" Iedere keer komt er wel iets of is er melding van een "gevaarlijke" omstandigheid. Ofwel met een boot ofwel met een betreding van gevaarlijke gebieden. De natuur in Zeeland is nog rauw, dus on voorbereidt, kan je deze gebieden niet betreden. We hebben hier veel water en drassige bodems, dus....ben je niet deskundig in deze gebieden, helaas dan verzuip je gewoon!! Wees maar blij en dankbaar met de vrijwilligers die dit voor jou voorkomen !
Cookie-instellingen beheren