Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand op schip Yerseke

Toegevoegd: 04-10-2019, 16.26 uur - Update: 06-10-2019, 22.04 uur
Door: Tim Koster

YERSEKE - Bij scheepswerf Van Os aan de Dregweg in Yerseke is vrijdagmiddag brand uitgebroken op een schip.

De eerste melding van de brand kwam rond 16.10 uur binnen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de brand uitgebroken tijdens werkzaamheden op het schip. Er was al snel niemand meer aan boord. Rond 16.15 uur werd desondanks opgeschaald naar grote brand. Er was sprake van flinke rookontwikkeling en aan de achterzijde van het schip sloegen de vlammen naar buiten.

De brand woedde in de machinekamer en het woonhuis. Rond 16.45 uur waren de vlammen grotendeels weg. Nadat verder was geblust, werd duidelijk dat de brand niet was overgeslagen naar het laadruim. Rond 17.00 uur kon de officier van dienst het sein 'brand meester' geven.

De brandweer was met vier blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig ter plaatse. Uit voorzorg stond er ook een ambulanceteam stand-by.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren