Niets gevonden bij duikactie Schelde-Rijnkanaal

Toegevoegd: 20-12-2019, 17.07 uur

De politie zocht ook met duikers in het kanaal.
De politie zocht ook met duikers in het kanaal.
1
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - De zoektocht in het Schelde-Rijnkanaal heeft niets opgeleverd dat verband houdt met de zaak rond de vermiste en vermoedelijk om het leven gebrachte Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Dat zegt de politie.

De 56-jarige Van der Heyden wordt sinds zondagavond 2 juni vermist. Hij zei tegen zijn vrouw dat hij een spoedklus had maar de politie vermoedt dat hij die avond bij een Nederlandse vrouw in het Belgische Zoersel is geweest. Volgens de politie had hij met haar een relatie.

De bestelbus van de Belg, een witte Peugeot Boxer, werd op maandag 3 juni gefilmd toen deze vanuit België de Nederlandse grens over ging. Daar bij grensovergang Zandvliet reed enige tijd voor de bus uit een lichtgrijze Volkswagen Polo en achter de bus reed een donkergrijze Volkswagen Fox. De politie heeft allebei deze auto's in verband kunnen brengen met verdachten. Daarnaast staat vast dat het niet Van der Heyden zelf is geweest die op dat moment de witte bestelbus bestuurde.

De Peugeot is volgens de politie op 3 juni op een woonwagenkamp in Steenbergen geweest. Op woensdag 5 juni werd de bus verkocht. De bus zou in de tussentijd enige tijd op de J.L. Brooijmansdreef in Steenbergen hebben gestaan. Volgens de politie zijn er sterke aanwijzingen dat Van der Heyden zich in elk geval een deel van die tijd achter in de bus bevond en toen nog in leven was.

De politie houdt er sterk rekening mee dat Van der Heyden in de bestelbus is gegijzeld en op enig moment met geweld van het leven is beroofd. “Vermoedelijk is het lichaam van het slachtoffer in stukken gesneden en vervolgens verbrand”, zo zei de politie eerder. De stoffelijke resten zouden na de moord zijn vervoerd in een speciekuip en gedumpt in het buitengebied van Steenbergen.

Vandaag werd onderzoek gedaan in het Schelde-Rijnkanaal bij de brug tussen Sint Philipsland en Steenbergen. Bij de politie was namelijk informatie binnengekomen dat (delen van) het lichaam van Van der Heyden in het betreffende kanaal zouden zijn gedumpt.

Meerdere duikers zochten vandaag in het water bij de Slaakbrug op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Er werd ook sonar ingezet. De politie heeft inmiddels echter laten weten dat de zoekactie is afgerond en dat er niets is aangetroffen dat verband houdt met de zaak van de vermiste Belg. Er werd wel een laptop gevonden maar die zou geen verband houden met de vermissingszaak.

Vanwege het onderzoek moest het scheepvaartverkeer meerdere keren enige tijd worden stilgelegd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750