Weerbericht:
Een enkele bui, in de middag meer bewolking en soms lichte regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt in onderzoek dood Belgische loodgieter

Toegevoegd: 11-06-2020, 14.34 uur
De politie zocht in december ook al in het Schelde-Rijnkanaal.
De politie zocht in december ook al in het Schelde-Rijnkanaal.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In het onderzoek naar de verdwijning en gewelddadige dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden is opnieuw een arrestatie verricht. Een 23-jarige man is vanmorgen met toestemming van de officier van justitie in Middelburg aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling. Voor dezelfde feiten werd eergisteren ook al een 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom gearresteerd.


Johan van der Heyden (57) verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 uur zijn woning in Lint (B). Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. Een rechercheteam in Nederland verrichtte in samenwerking met hun Belgische collega’s uitgebreid onderzoek. Dit leidde uiteindelijk tot acht arrestaties. Naast de 42-jarige vrouw die dinsdagmorgen werd aangehouden zitten nog drie verdachten, twee 40-jarige vrouwen en 31-jarige man, nog steeds in voorarrest.

De speurders gaan er vanuit dat van der Heyden door geweld om het leven is gebracht. Een belangrijke aanwijzing was de vondst in het Rijn-Schelde kanaal op 23 januari 2020 van een speciekuip waarin door het NFI stoffelijke resten van de Belg werden aangetroffen. Ook werd in verband met dit onderzoek op 11 maart jl. nog door duikers een kettingzaag in het Bergsche Water gevonden. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750