Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgen aan de haal met 50 kilo schelpdieren

Toegevoegd: 04-11-2020, 19.36 uur
De Belgen meer dan 50 kilo aan kokkels en strandgapers geraapt.
De Belgen meer dan 50 kilo aan kokkels en strandgapers geraapt.
© Foto: Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Inspecteurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) hebben bij de Grevelingendam twee mannen betrapt op het rapen van maar liefst ruim 50 kilo schelpdieren.

De opsporingsambtenaren controleerden de Belgen vanmiddag langs de Oosterschelde. In het voertuig van de twee troffen ze in totaal meer dan 50 kilo aan kokkels en strandgapers aan. “Vooral de kokkels zijn in de winterperiode een belangrijke voedselbron voor de scholekster. Het rapen van schelpdieren is gelimiteerd tot 10 kg per persoon per dag”, zo legt de RUD uit.

De schelpdieren zijn in beslag genomen en in opdracht van de officier van justitie teruggezet in het water. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen de mannen. Het rapen van teveel schelpdieren wordt gezien als een economisch misdrijf, waarbij de boetebedragen hoog op kunnen lopen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eric (6-11-2020 om 08:51)
Om nu zo uit te halen naar alle Belgen vind ik er toch een beetje over .Als we niet met zijn allen de grens over komen ,mogen jullie alle winkels in sluis en hulst enz .... sluiten .
bram goeree (5-11-2020 om 14:15)
Belgen mogen toch enkel NOODZAKELIJKE verplaatsingen doen .valt dit hier ook onder net als al die vissers uit Belgie die in het kanaal aan het vissen zijn .ik denk het niet
Johan (5-11-2020 om 12:54)
Helemaal mee eens Sluiten; het zijn meestal de Belgen op hun koersfietsen die hier de wegen onveilig maken, illegaal vissen en hun vuilniszakken komen dumpen in het natuur.
Wielrennert (5-11-2020 om 12:26)
Kijk in het weekend ook even naar die Aziaten uit Duitsland. Complete gezinnen, zelfs pasgeboren kinderen in maxi-cosi's worden meegesleept om het aantal mensen keer tien kilogram zo hoog mogelijk op te laten lopen.
Willy WAGENAER (5-11-2020 om 09:15)
Is dat nu zo erg dat gebeurtker al eeuwen wat kreukels en haantjes en een emmer zekers op ze,n zeeuws.
Sluiten (5-11-2020 om 06:12)
Nog een mooie reden om de grenzen met belgië te sluiten. stropers, corona, dronken zatlappen, afval en terreur racefietsers is alles wat ze brengen. We hebben hier al genoeg ellende zonder dat soort.
Cookie-instellingen beheren