Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding personen in nood Verklikkerplaat Renesse

Toegevoegd: 08-11-2020, 09.28 uur
Ter plekke bleek iedereen in veiligheid te zijn.
Ter plekke bleek iedereen in veiligheid te zijn.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RENESSE - De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag toegesneld nadat was gemeld dat er mogelijk personen in problemen waren gekomen bij de Verklikkerplaat bij Renesse.

De melding werd rond 14.10 uur gedaan bij overgang Watergat nabij de Hoogenboomlaan Hierop werden zowel de politie als de KNRM van Ouddorp ter plaatse gestuurd. Ook de strandreddingsbrigade werd ingezet. Bij aankomst van de hulpverleners bleek iedereen in veiligheid te zijn. De hulpdiensten konden dan ook al snel weer vertrekken.

De Verklikkerplaat nabij het Verklikkerstrand (tussen Nieuw-Haamstede en Renesse) is een gevaarlijke plaat bij opkomend water. De Verklikkerplaat maakt bij laagwater contact met het strand, waardoor je de plaat kan oplopen. Op het moment dat het vloed wordt, word je verrast door het snelle opkomende water, waardoor je de zandplaat niet meer afkan. In maart 2018 ging het echt mis: toen overleed een Belgische vrouw die samen met enkele anderen ingesloten was geraakt door het water. Ook na het fatale incident kwamen nog verschillende personen in problemen, ondanks waarschuwingsborden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren