Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie vermiste visser zonder resultaat beëindigd

Toegevoegd: 09-11-2020, 15.12 uur - Update: 09-11-2020, 17.09 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - Het zoeken naar de visser die vanochtend in de Oosterschelde belandde, is gestopt. De Kustwacht heeft de Search and Rescue-operatie rond 14.30 uur beëindigd. De man is nog spoorloos.

De opvarende van de uit Yerseke afkomstige viskotter belandde rond 09.55 uur door onbekende oorzaak in het water bij vaarwater Dortsman tussen Stavenisse en Sint-Maartensdijk. Er werd al snel een grote zoekactie op touw gezet waaraan in totaal zeker tien boten meededen van zowel Rijkswaterstaat als de KNRM, de politie en de brandweer.

Tot even na 14.00 uur zocht ook een helikopter van de Kustwacht mee met een stop om te tanken in de tussentijd. Rond 14.30 uur werd de zoekactie vanuit de Kustwacht ook voor de varende eenheden beëindigd. De vermissing is nu overgedragen aan de politie. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie gaat nu naar het lichaam van de man zoeken.

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (9-11-2020 om 20:56)
Defensieoefening met duikers. Visser vermist bij Tholen. Als defensie zoekt naar vermiste man dan heeft de oefening een waardevolle invulling gekregen. Kwestie van samenwerking..
Chiel (9-11-2020 om 19:51)
Heel veel sterke voor de nabestaande
Cookie-instellingen beheren