Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lichaam inderdaad van vermiste visser

Toegevoegd: 10-11-2020, 10.57 uur
Het lichaam van de man werd 's avonds gevonden door de politie.
Het lichaam van de man werd 's avonds gevonden door de politie.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - Het lichaam dat gisteravond werd gevonden in de Oosterschelde is inderdaad van de visser die sinds gisterochtend werd vermist. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De opvarende van de uit Yerseke afkomstige viskotter belandde rond 09.55 uur door onbekende oorzaak in het water bij vaarwater Dortsman tussen Stavenisse en Sint-Maartensdijk. Er werd al snel een grote zoekactie op touw gezet waaraan in totaal zeker tien boten meededen van zowel Rijkswaterstaat als de KNRM, de politie en de brandweer.

Het lichaam werd gevonden nadat het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie de zoekactie naar het slachtoffer had overgenomen nadat rond 14.30 uur de grote Search And Rescue (SAR)-operatie vanuit de Kustwacht was beëindigd. Bij de zoekactie werden wel twee laarzen gevonden, maar de drenkeling werd niet getraceerd.

De familie van de vermiste persoon werd gisteren al door de politie op de hoogte gebracht van de vondst, ook al was toen nog niet zeker of het inderdaad om de vermiste man ging. Na de vondst werd het stoffelijk overschot naar de haven van Wemeldinge gebracht. Rechercheurs kwamen vervolgens ter plekke om onderzoek te doen en vanochtend is definitief vastgesteld dat het inderdaad om de vermiste persoon ging, zo meldt de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (12-11-2020 om 14:49)
Wat een tragisch verhaal. Triest dat zo'n jongen zo in knoop zit met zichzelf. Ik hoop dat de nabestaanden dit ooit een plekje kunnen geven maar dat zal vrees ik lang gaan duren. RIP
Jacob (12-11-2020 om 11:22)
@ Renata, dat vind ik ook!
Renata (11-11-2020 om 09:54)
@Yerseke.... je moet je schamen, reapectloos.
Yerseke (10-11-2020 om 18:20)
Trieste zelfdoding, en erger nog, je zelf overboord gooien terwijl je bij je bloed eigen vader op de boot was. Veel sterkte voor de nabestaande.
Dag vlinder (10-11-2020 om 11:54)
Dat was te verwachten hé, politie ligt familie in van de vermiste man , als politie niet zeker weet of het daadwerkelijk om de vermiste man gaat, ligt de politie de nabestaanden ook niet in.
een inwoner (10-11-2020 om 11:48)
Veel sterkte en kracht toegewenst voor de fam van de overleden schipper. en ook voor al de hulpverleners .Zo n triest verdrietig bericht.
Cookie-instellingen beheren