Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 59 km

Twee jaar cel voor veroorzaker ongeluk Kats

Toegevoegd: 12-11-2020, 17.49 uur
De motorrijder overleed ter plekke.
De motorrijder overleed ter plekke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 44-jarige A. Z. uit Nieuwerkerk is donderdag in Middelburg na een eis van drie jaar cel en een rijverbod van 5,5 jaar veroordeeld tot 2 jaar cel en een rijverbod van vijf jaar. Ook heeft hij een boete van 2.000 euro voor een snelheidsovertreding gekregen.

Z. reed op 2 juni van dit jaar op de Deltaweg bij Kats. Hij slingerde, had zijn rijbewijs al moeten inleveren zodat hij niet eens achter het stuur mocht zitten en had een aardige slok op. In die toestand reed hij frontaal op een tegemoetkomende motorrijder uit Kloetinge, die daardoor kwam te overlijden.

N. was al eerder inbeeld gekomen toen hij eind maart, toen hij met 176 kilometer per uur over de Deltaweg bij Kats reed - 80 is daar toegestaan -en bij het inhalen een auto beschadigde door te vroeg weer naar rechts te gaan. Zijn rijbewijs werd toen ingevorderd. Desondanks bleef Z. na die invordering gewoon autorijden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (14-11-2020 om 10:23)
Ik ben een nabestaande van een zelfde ongeval. Al meer dan 40 jaar geleden. Beide ouders leven nog, het verdriet is nog steeds aanwezig en het gemis wordt steeds groter. Straffen zijn veel te laag. Het is moord met voorbedachte rade. Ja het klopt de nabestaande hebben levenslang. Wanneer worden deze klootzakken nu eindelijk eens berecht als moordenaar?
Toon (13-11-2020 om 21:37)
Hier is zelfs sprake van opzet. Zie vliegtuigbrandstoftank arrest. Een piloot werpt boven een bv. grote stad een brandstoftank af. Die valt in een woonwijk. Vele doden en gewonden. Hij had kunnen weten dat die handeling zware/ernstige gevolgen kan hebben.Ook het arrest van de Hoornse taart is vergelijkbaar. Kortom: dergelijk handelen wordt gezien als opzet. Voorbedachte rade is toch wat moeilijker bewijsbaar, maar een zeer zware straf is duidelijk op z'n plaats. Maar ja, het nederlandse rechtstelsel houdt erg veel rekening met de belangen van de dader. Het slachtoffer of familie staat op plaats 2. Ik denk weleens: waarom willen advocaten dat soort lieden verdedigen? Zal zo'n advocaat ook iemand verdedigen, als zijn directe omgeving.....?
Jan J (13-11-2020 om 19:10)
Schandalig lage straf voor iemand die willens en wetens zijn auto als moordwapen gebruikt heeft.
bram goeree (13-11-2020 om 14:00)
twee jaar voor moord (dat vind ik ) omdat wanneer je bewust dronken zonder rijbewijs auto gaat rijden ,deze straf is belachelijk.dat houd in dat een mensenleven dus maar twee jaar waard is .rechter leg dit maar uit aan de nabestaanden .die hebben LEVENSLANG .een schandalige uitspraak
Peter (13-11-2020 om 08:20)
Moet toch zeer frusterend zijn als je 3 jaar eist en daar wordt door goedpraterij van een advocaat 1 jaar afgehaald. Zulke figuren zijn bewezen hardleers, die verdienen een lange gevangenisstraf. Veroordelen voor moord zou het beste zijn. Alsook een landelijk geldende minimumstraf voor zware verkeersdelicten.
Bertus Maas (13-11-2020 om 08:04)
Dit is werkelijk bij de beesten af !!!! een veel te lage straf voor deze idioot. Waar zijn die rechters in hemelsnaam mee bezig?????
Cookie-instellingen beheren