Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkeling uit Oosterschelde gehaald

Toegevoegd: 13-11-2020, 22.31 uur - Update: 13-11-2020, 22.49 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij het Katseveer-strandje langs de Oosterschelde bij Wilhelminadorp is vrijdagavond een drenkeling uit het water gehaald. De hulpdiensten rukten groots uit.

De melding werd rond 21.20 uur gedaan nabij het restaurant aan de Katseveerweg. De brandweer ging met onder meer duikers ter plaatse. Er werden ook twee ambulanceteams, verschillende politie-eenheden en een traumahelikopter opgeroepen. Het traumateam kwam niet meer ter plekke, de andere opgeroepen hulpdiensten wel.

Rond 21.45 uur liet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten dat de persoon uit het water was gehaald, vermoedelijk door een omstander. De drenkeling werd al snel overgedragen aan de ambulancedienst. Het slachtoffer is door ambulancemedewerkers in een foliedeken gewikkeld en op een brancard gelegd om vervolgens naar een ziekenhuis te worden gebracht. In de tussentijd zochten brandweerlieden kort het strand nog af.

Waardoor het slachtoffer precies te water is gekomen, is niet bekend.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren