Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Visser vaart boot op strand vanwege lekkage

Toegevoegd: 24-11-2020, 09.22 uur
De vissersboot is naar Breskens gebracht voor reparatie.
De vissersboot is naar Breskens gebracht voor reparatie.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Roland de Jong

CADZAND - Een visser heeft maandag zijn elf meter lange boot op het strand gevaren nadat hij had opgemerkt dat zijn vaartuig water maakte. Zowel de KNRM als Multraship en de Kustwacht schoten te hulp.

De visser sloeg rond 13.30 uur alarm toen hij ter hoogte van Cadzand voer. Hierop werd onder meer de KNRM-reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark van het station Cadzand opgeroepen. Ter plekke werd vanaf de reddingboot een opstapper overgezet. Deze kreeg met behulp van een pomp de machinekamer al snel weer droog.

Omdat het afgaand water was, heeft de KNRM een sleepverbinding tot stand gebracht om het naar dieper water te kunnen trekken. Het lek bleek niet op zee verholpen te kunnen worden. De pompcapaciteit bleek wel voldoende. Sleepboot Multratug 29 van Multraship heeft het de vissersboot naar de haven van Breskens gebracht. Daar is deze uit het water gehaald voor verdere reparatie.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verwaarlozen is geen "pech" (28-11-2020 om 10:02)
er was vast geen gat in de bodem geslagen door een mysterieuze kracht. Gewoon slecht of geen onderhoud dus en de samenleving moet dan maar weer bijspringen voor de botenbezitter. ik vraag me nog steeds af wanneer dat voor ook auto's ook ingevoerd wordt.
Cookie-instellingen beheren